Sağlıkta 'Sistem Kaosu'

TAKİP ET

Samsun'da kamu hastanelerinde hasta bilgilerinin kaydedildiği sistemde yaşanan sorun nedeniyle vatandaşlar mağdur oldu. Randevuları iptal edilen, bir işlem yapamayan ve muayene olamayan vatandaşlar, tepki gösterdi. 

Samsun'da Gazi Hastanesi, Eğitim Araştırma Hastanesi ve OMÜ Tıp Fakültesi'nde sistemden kaynaklanan sorun nedeniyle vatandaşlar mağdur oldu. Randevusu olan, herhangi bir işlem için yada muayene olmak için hastanelere giden vatandaşlar, hasta bilgilerinin kaydedildiği sistemde yaşanan sorun nedeniyle mağduriyet yaşadı. 

VATANDAŞLAR 
MAĞDUR OLDU 

Vatandaşlara, 'sistemde yaşanan sorun nedeniyle' hizmet verilemediği cevabı verildi. Vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterdi. Sorunun 2 gündür devam ettiği öne sürüldü. Kamu hastanelerinde hizmet verilememesi, sosyal medyada da tepki seline dönüştü. Vatandaşlar, sosyal medyada tepki paylaşımları yaptı. 

ÇÖZÜM ÇAĞRISI 
YAPILDI 

Kamu hastanelerinde istifaların yaşandığı, sağlık çalışanlarının izne çıktığı dönemde yaşanan sistem sorunu, kafalarda soru işareti bıraktı. Vatandaşlar çözüm için adım atılması çağrısı yaptı.  

Zekeriya FIRAT 

Sosyal medyada vatandaşlar paylaşım yaparak çözüm için adım atılmasını istedi.