Sahte Kripto Para Dolandırıcılığına 7 Tutuklama

TAKİP ET

Samsun merkezli gerçekleştirilen operasyonda sahte kripto para dolandırıcılığı suçlamasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 7'si tutuklandı.

Samsun merkezli olarak gerçekleştirilen "kripto para ve kripto para yatırımı" dolandırıcılığı operasyonunda Adana, Ankara, Isparta ve Manisa'da yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucunda 9 kişiden 7'si tutuklandı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, şüphelilerin "Telegram" isimli mesajlaşma programında oluşturdukları gruplarda kendilerini "kripto para yatırım uzmanı" gibi tanıtarak aldatıcı dekont paylaşımları yaptıkları ve insanları bu şekilde kandırdıkları ortaya çıktı.

Dolandırıcıların mağdurları sahte kripto para sitelerine yönlendirdiği, burada yatırım amaçlı transfer ettikleri tutarlarla yüksek kazanç elde ettiklerini iddia ederek, müştekilerden para talep ettikleri belirlendi. Bu talepler genellikle sigorta, vergi, işlem ücreti gibi gerekçelerle yapılmıştı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden biri ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, sorguları tamamlanan diğer 8 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 7 kişi tutuklanırken, 1 kişi serbest bırakıldı.

Sahte Kripto Para Dolandırıcılığı kripto para samsunda dolandırıcılık kripto para ve kripto para yatırımı Samsun Haber