Şair Durmuş Tunacık'tan Yeni Şiir Kitabı: Benim Ülküm

TAKİP ET

Samsunlu şair Durmuş Tunacık, şizofreni hastalığını yenen ve yaşadıklarını şiirlerine dökerek anlatan "Benim Ülküm" adlı 13. şiir kitabıyla okuyucularının karşısına çıktı. Vatan, şehit ve beşeri aşk temalarını hece veznesiyle işleyen Tunacık, şiirin kendisine bir terapi gibi geldiğini ve zor zamanlarında büyük bir destek olduğunu ifade ediyor.

Samsunlu şair Durmuş Tunacık, şizofreni hastalığı ile verdiği mücadeleyi ve hayatından kesitleri anlattığı, ayrıca vatan, şehit ve beşeri aşk temalarını işlediği yeni şiir kitabı “Benim Ülküm”ü okuyucularıyla buluşturdu. 47 yaşındaki Tunacık, şiir yolculuğuna ortaokul yıllarında başladığını belirterek, “Benim Ülküm” isimli 13. kitabını şiir severlerin beğenisine sundu.

Şiirin kendisi için bir terapi niteliğinde olduğunu ifade eden Tunacık, hayatının zorlu dönemlerinde şiire olan tutkusunun kendisine büyük bir destek sağladığını vurguladı. Askerlik dönüşü yaşadığı ailevi kayıpların ardından ruhsal bunalıma giren şair, şiire dönüşünün kendisini yeniden hayata bağladığını söyledi.

“Hece veznesiyle yazdığım ‘Benim Ülküm’de, vatanımıza olan sevgimi, şehitlerimize duyduğum saygıyı ve beşeri ilişkilerdeki duygusal derinliği işledim” diyen Tunacık, kitabında kişisel deneyimlerinin yanı sıra, geniş bir tematik yelpazeye sahip şiirler sunduğunu belirtti. Yazdığı şiirlerle okuyucularına derin duygusal deneyimler yaşatan Tunacık, şiirin iyileştirici gücüne olan inancını eserlerine yansıtmaya devam ediyor.

şiir şair Şair Durmuş Tunacık şiir kitabı