Salıpazarı Barajı'nın gövdesi yükseliyor

TAKİP ET

Samsun'da geçtiğimiz yıllarda üst üste yaşanan sel felaketlerinde büyük yıkımlar yaşayan Salıpazarı ve Terme ilçesinde yapımına başlanan baraj ve dere ıslahı şantiyelerini ziyaret eden DSİ Bölge Müdürü Köksal Çelik, inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Samsun'un Doğu bölgesinde geçtiğimiz yıllarda sağanak yağıştan kaynaklı üst üste meydana gelen sel felaketlerinin ardından inşaat süreci hızlandırılan Salıpazarı Barajı ve Terme Çayı Islahı projesinde çalışmalar devam ediyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) Samsun Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, Salıpazarı Barajı inşaatı şantiyesini ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BARAJIN GÖVDE BETON İMALATI DEVAM EDİYOR

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada barajın gövde beton imalatına devam edildiği belirtildi. Açıklamada, "Konvansiyonel beton imalatları devam etmekte olup, gövdede 45 adet beton bloğun imalatı tamamlanmış ve 7 bin 750 metreküp beton dökülmüştür. Ayrıca, derivasyon kondüvisinin yaklaşık 110 metrelik kesiminde tabliye hariç betonarme imalatları tamamlanmıştır. Temelden yüksekliği 76,02 metre olan ve 13,19 milyon metreküp su depolayacak olan Salıpazarı Barajı inşaatında 15 bin 400 dekar sulama (8,85 hm3/yıl) ve 25,74 hm³/yıl içme suyu temini ve 10,90 hm3 taşkın kontrolü sağlaması hedeflenmektedir" ifadelerine yer verildi.

TERME ÇAYI GENİŞLEYECEK

DSİ Bölge Müdürü Köksal Çelik daha sonra Terme Çayı ıslahı 1. kısım inşaat şantiyesinde incelemelerde bulundu. Müdür Çelik, "Terme Çayı ıslahı 1. kısmında 600 metre sağ ve sol sahil teğet fore kazık imalatı, derin zemin karıştırma yöntemiyle kesişen kolon yapılması, çelik yaya köprüsü, araç köprüsü ve 3 denize çıkış yapısı imalatları bulunuyor. Ayrıca proje kapsamında dere yatağının 50-60 metreden 80 metreye çıkarılarak taşkın kontrolünün sağlanması hedefleniyor" sözlerini kullandı.

DSİ Samsun Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u ziyaret etti. Başkan Kul'a hayırlı olsun dileğinde bulunan Köksal Çelik, ilçede devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında görüş alışverişi gerçekleştirdi.