Salıpazarı'nda İşçilerin 'Promosyon' Çıkmazı!

TAKİP ET

Salıpazarı Milli Eğitim Müdürlüğü ile Salıpazarı Belediyesi'nin ortak promosyon ihalesini Finansbank kazandı. Banka, belediye çalışanlarına promosyon ödemesi yapılmayacağını duyurdu

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye, ortak promosyon ihalesine çıktı. 14 Mart'ta gerçekleştirilen ve Denizbank, Halkbank, İş Bankası, Ziraat Bankası'nın da katıldığı ihalede "12 bin 972 lira" ile en yüksek rakamı veren Finansbank, ihaleyi kazanan banka oldu.

İhale şartnamesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Salıpazarı Belediyesi'nin toplam 363 personeli yer aldı. Salıpazarı Belediyesi ilgili bankaya personel listelerini göndererek sözleşme yapmak istedi. Finansbank ise sadece 302 kişilik Milli Eğitim personelini kapsayacak şekilde hazırladığı sözleşmeye imza attı.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI ŞOK OLDU
Bankanın skandal kararı sonrası 61 kişilik belediye personeli adeta şok yaşadı. Banka, ihale şartnamesine uymayarak belediye çalışanlarına promosyon ödemesi yapılmayacağını duyurdu. Banka yönetimine tepki gösteren belediye çalışanları, "Bankanın yaptığı hukuksuzluktur. Çifte standarttır. Kurumlar arası ayrımcılıktır" dedi.

Bankanın uygulamasına son verip, ihale şartnamesine uymasını isteyen belediye çalışanları, Finansbank kredi kartlarını ve hesaplarını kapatacaklarını söyledi.

Promosyon ihalesini "12 bin 972 lira" ile en yüksek rakamı veren Finansbank kazandı. İhale şartnamesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Salıpazarı Belediyesi'nin toplam 363 personeli yer aldı. N. Alper CABBAR