Salıpazarı'na en uzak 3 mahalleye beton yol

TAKİP ET

Salıpazarı'nın kent merkezine en uzak mahalleleri olan Karayonca-Gökçebaşı-Tacalan'ı birleştiren grup yoluna beton dökülüyor. Muhtarlar, "İki araç birbirine yol vererek gidebiliyordu. Halkımız rahat edecek" dedi

Samsun'un Salıpazarı İlçesi'ndeki 3 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolunda çalışan ekipler, bin 626 nüfusun ulaşım standardını yükseltmeyi hedefliyor. 19 kilometre uzunluğundaki yolun genişletme çalışmaları tamamlandı. Zeminin sağlamlaştırılması için demirli beton yol yapımına başlayan ekipler, 1 kilometrelik kısmını ise bitirdi.

Salıpazarı'nın en uzak mahalleleri olan Karayonca, Gökçebaşı ve Tacalan'daki yol yatırımının tamamlanmasıyla 95 kilometre uzaklıktaki kent merkezine ulaşım 1 saate düşecek. 

HASTALARIMIZ 4 SAATE SAMSUN'A ULAŞAMIYORDU
Gökçebaşı Mahallesi Muhtarı İsmet Altıkat, "Mahallemiz Samsun merkezine çok uzak. Tokat ve Ordu sınırındayız. Salıpazarı'na ise 45 km uzaklıktayız. Yolumuz gidemeyecek kadar kötü ve ulaşım zordu. İlçeden Gökçebaşı'na gelmek de gitmek de büyük sorundu" dedi.

Karayonca Mahallesi Muhtarı Hüsamettin Ceniklioğlu ise, "Salıpazarı'na 40 km uzaklıktayız. 25 senedir muhtarım. Bir hastamız olsa 4 saatte Samsun'a ulaştıramıyorduk" diye konuştu.

Tacalan Muhtarı İsa Torun da, "Yollarımız çamurluydu. İki araç birbirine yol vererek gidebiliyordu. Araçlarımız bozuluyordu. Yollarımız süper oluyor. Halkımız rahat edecek" ifadelerini kullandı. İsmail AKDUMAN