Salıpazarı'na kar düştü iş makineleri sahaya çıktı

TAKİP ET

Samsun'un Salıpazarı İlçesi'nde kar kalınlığı yaklaşık 2 metreyi bulurken, kent merkezi ve kırsal mahallelerde iş makineleri yoğun mesai yapıyor. Başkan Halil Akgül, "Teyakkuzda bekliyorduk" dedi

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan 'yoğun kar yağışı' uyarılarını dikkate alan Salıpazarı Belediyesi, kar yağışının düştüğü andan itibaren kent merkezi ve kırsal mahallelerde iş makinelerini sahaya sürdü.

Ekiplerin yoğun mesai yaptığı dönemde çalışmaların koordinasyonunu sağlayan ve yakından takip eden Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, "Olumsuz hava şartları devam ediyor, mecbur olmadıkça dışarıya çıkmayalım" çağrısında bulundu.

AMBULANSA YOL AÇTI
Başkan Halil Akgül, "Kırsal bölgelerde ana grup yollarımızı açık tutabilmek için yoğun mesai harcıyoruz. Önceliğimiz hastalar ve hamileler. 112 ile koordineli bir şekilde acil hastalarımıza ve hamilelerimize ulaşmak için büyük çaba gösteriyoruz" dedi.

EKİPLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Fen İşleri ve temizlik ekiplerinin gece gündüz sahada mesai yaptığını söyleyen Belediye Başkanı Akgül, "Kar yağışı ile birlikte oluşan buzlanma nedeniyle vatandaşlarımızın günlük yaşamının sekteye uğramaması ve en önemlisi de ulaşımda aksaklık yaşanmaması için çalışıyoruz. Karla mücadele araçlarımız çalışıyor, ekiplerimize ise canı gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KIŞ LASTİĞİ UYARISI  
Vatandaşlara kişisel tedbirleri alma noktasında uyarılarda bulunan Başkan Akgül, "Bizler karla mücadelemizi sürdürürken, vatandaşlarımızı da kişisel tedbirlerini almaya, kış lastikleri olmadan dışarı çıkmamaya davet ediyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü talep ve şikâyetlerini ivedilikle çözüme kavuşturmak için inanın tüm gücümüzle çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Salıpazarı'nda kar kalınlığı yaklaşık 1,5-2 metreyi bulurken, belediye ekipleri ana bağlantı yollarını ulaşıma açmak için seferber oldu. 

Kırsal mahallelerde ambulanslara yol açan ekipler hastalara ve hamilelere ulaşmak için büyük çaba gösterdi.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, AK Parti Salıpazarı İlçe Başkanı İsmail Yaman ile birlikte kırsal mahallelerde yapılan çalışmaları takip etti. Emin ÇEKİÇ