SAMDOB sezonun ilk sosyal mesafeli orkestralı konserine hazırlanıyor.

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına harfiyen uyularak gerçekleştirilen etkinlikler 17 Ekim 2020 Cumartesi akşamı saat 20.00'da gerçekleşecek 'Barok Konser' ile devam ediyor. 2020-2021 sanat sezonunun ilk orkestralı konseri olacak etkinliğin sınırlı sayıdaki biletleri Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. 

Her temsil öncesi ve sonrası yapılan dezenfeksiyon işlemleriyle steril hale getirilen Aydın Gün Salonu’na seyirciler sırayla, Samsun Valiliği’nin uygulamaya koyduğu HES kodu sorgulaması yapıldıktan sonra ateş ölçümü ve maske kontrollerinin yapılmasıyla yerlerine geçebilmekte. 

Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi AndreaSolinas’ın yönetiminde gerçekleşecek konserde Soprano Zerrin Capelli ve Kontrtenor Kaan Buldular solist sanatçı olarak yer alacak. Konserin başkemancı A. Bengi Yardımlı. 

17. ve 18. Yüzyıllara damgasını vurmuş barok müziğin önemli temsilcilerinden H. F. Händel, A. Vivaldi, C. Monteverdi, H. Purcell, J. S. Bach veJean-PhilippeRameau'nun eserleri sanatseverler için seslendirilecek. 

1600 ve 1750 yıllarını kapsayan Barok müziği daha önceki dönemlerden ayıran en belirgin özelliği, ilahi temaların baskın ve müzikte nüansların kullanılmaya başlanmasıdır. Barok Müzik dönemi ile birlikte müziğin ruhu değişimler yaşamaya başlar ve yüzlerce yıl süren çok sesli müziğin oluşmasındaki temeller atılmaya başlanır.

Etkinlikler esnasında da izleyicilerin maske kullanımlarının ve sosyal mesafe kurallarına uyumlarının kontrol ve takip edileceği,Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen pandemi kurallarına harfiyen uyulması hedeflenen ve sezonbiletleri, Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. Samsun Devlet Opera ve Balesi gişeleri hafta içi ve cumartesi günleri saat 10.00-18.00 saatleri arasında, temsil günleri saat 20.30’a kadar açıktır.