SAMKON'dan Samsunlulara Teşekkür

TAKİP ET

SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşcı, yaşanan deprem felaketi nedeniyle yardım seferberliği başlatan Samsun derneklerine teşekkür etti. Kaya Aşcı, "Felaketin yaşandığı şehirlerde her yerde Samsun ve Samsunluların yardımları konuşuluyor" dedi.

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı, tüm Türkiye'yi yasa boğan asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem felaketi nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarını, deprem bölgesinde yaraların sarılması için Samsun dernekleri olarak harekete geçtiklerini söyledi.

SAMSUN KÖYÜ KURDUK
Kaya Aşcı, "Felaketin ilk gününden itibaran harekete geçerek Samsun hemşehri dernekleri olarak bölgeye yardım seferberliği başlattık. Depremin zarar verdiği Adıyaman'da SAMKON olarak depremzedelerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için 'Samsun Köyü' çalışmalarımızı hızlı bir şekilde başlatarak, barınma sorununa çözüm ürettik. Yine Samsun derneklerimiz bölgeye tırlarla yardım malzemeleri ulaştırdı. Aynı şekilde Samsunlu hemşerilerimizde Allah hepsinden razı olsun, yaraların sarılması için deprem bölgesine yardımlar ulaştırdı. Felaketin yaşandığı şehirlerde her yerde Samsun ve Samsunluların yardımları konuşuluyor. Bu şehrimiz adına gurur verici olmakla birlikte, felaket açısından ise yüreğimiz yanmaktadır. Gecesini gündüzüne katarak bölgeye yardım ulaştırmak için seferber olan, orada ki depremzedelerimiz için tüm imkanlarını bölgeye sevk eden Samsunlulara, Samsun hemşehri derneklerimize yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

HAYAT KURTARDILAR
SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşcı, ayrıca yardım seferberliğinin dışında Samsun dernek başkanlarının birçoğunun bölgede enkaz kaldırma çalışmalarına gönüllü destek vererek hayatlar kurtardığını da kaydererek, şöyle konuştu: "Bir insan kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir. Bu vesile ile Adıyaman'da Samsun Köyü oluşturma çalışmamıza destek veren tüm Samsunlulara şükran borçluyuz. Ve yine felaketin yaşandığı ilk günden itibaren enkaz çalışmalarına katılıp, insanlarımızı kaldıkları göçükten kurtaran dernek başkanlarımızdan da Allah razı olsun. Samsunlular olarak deprem bölgesine insani yardım ulaştırılması, yaraların sarılması, barınma ihtiyacının karşılanması ve hayat kurtarılması noktasında gerçekten takdire şayan bir duruş sergiledik. SAMKON ailesi ve Samsun hemşehri dernekleri olarak deprem bölgemize desteğimiz sürecek. Bu vesile ile deprem felaketinde yaraların sarılması için destek olan Ankara Samsun Federasyonu, Anadolu Samsun Dernekler Federasyonu, Bursa Samsun Dernekler Federasyonu, Kavak Dernekler Federasyonu, Bafra Dernekleri Federasyonu, Ladik Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu, Ladik Dernekler Federasyonu, Trakya Samsun Dernekler Federasyonu, Samsun Dernekler Federasyonu, İSDEF, Vezirköprü Dernekleri Federasyonu, Havza Dernekler Federasyonu, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu, Yakakent Dernekler Federasyonu, Terme Dernekler Federasyonu, Samsun Kocaeli Dernekler Federasyonu, Tekirdağ Samsun Dernekleri Federasyonu, Ankara Samun Dernekleri Federasyonu başkanlarımıza ve yönetimlerine teşekkürü borç bilirim."

N. Alper CABBAR