SAMKON Genel Başkan Adayı Samsunlu iş insanı Hasan Kaya Aşcı: Maceraya Değil, İş Yapmaya Geliyorum

TAKİP ET

SAMKON ailesine ve delegelerine 9 Nisan'da yapılacak genel kurul öncesi verdiği mesajta 'mutlaka sandığa gelin' çağrısı yapan SAMKON Genel Başkan Adayı Kaya Aşcı, "Bu saatten sonra maceraya değil, iş yapmaya geliyorum" dedi

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Kurucu Başkanı ve Genel Başkan Adayı Samsunlu iş insanı Hasan Kaya Aşcı, röportajının ilk bölümünde gurbette yaşayan Samsunluların sevgiye ve lidere ihtiyacı olduğunu belirtmiş, güç birliğini yeniden tesis edeceklerini ve gönül bağlarını kuvvetlendireceklerinin mesajını vermişti.

SAMKON'un sosyal sorumluluk projeleriyle ön plana çıkacağını ve çocuklarından kadınlara herkese dokunacaklarını belirten SAMKON Genel Başkan Adayı Kaya Aşcı, "Yeter ki; Allah bize bir kompleks yapmayı nasip etsin" dedi.

GENÇLİK KOLLARI KURACAĞIZ
Kaya Aşcı, "Üniversiteli öğrencilerden ev hanımlarına her türlü etkinliği, eğitimi kapsayan büyük bir kompleks hayalimiz var. Oraya üniversite öğrencileri gelecek, kütüphane ortamında derslerini çalışacak, çayını içecek. SAMKON'a yardımcı olacaklar. Gençlik kollarını kuracaklar. Böyle bir aktivite yapmak zorundayız. Tuzlaspor-Samsunspor maçına giderken 'Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Parkı' diye yer gördüm, eridim, üzüldüm. Trabzonlular zaten aktif, çalışkan insanlar. Bir de yüzlerce dönüm araziyi himayeleri altına almışlar. Biz Samsunlular niye açmayalım, bu sebeple böyle hayallerimiz var" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN 
KATILDIĞI BULUŞMA HAFIZALARDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı on binlerce Samsunlu'nun ve İstanbul'da, Bursa'da, Ankara'da, Kocaeli'nde, Tekirdağ'da yaşayan insanların doldurduğu Büyük Samsun Buluşması'nın hafızalarda yer edindiğini ve unutulmadığını sözlerine ekleyen Kaya Aşcı, o gecenin nasıl yapıldığını anlattı.

DOLDURAMAZSINIZ DENDİ ANCAK...
SAMKON Genel Başkan Adayı Kaya Aşcı, şöyle konuştu; "Cumhurbaşkanı Erdoğan o dönem başbakandı, Suat Kılıç da AK Parti Grupbaşkanvekiliydi. Sohbet ederken, 'böyle bir şey yapabilir miyiz' dedi. 'Siz başbakandan randevu alırsanız biz de gecenizi yaparız' dedik. Bir akşam üzeri Suat Kılıç bey beni aradı. Şu anda başbakanın yanından çıktım, İstanbul'da yapılacak gece ile ilgili sohbet ettik. Ben sohbet sırasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacağını Başbakan'a anlattığımda Başbakan; 'Samsunlular bu güne kadar gurbette böyle birşey yapmadı, Sinan Erdem 19 bin kişilik bir kapalı spor salonu. Orayı doldurmada zorluk çekersiniz, siz Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapın, orası 10-12 bin kişilik, 8 bin kişi getirebilirseniz, orayı da dolu kabul etmiş oluruz' demiş. 

BİZ 'SİNAN ERDEM' DEDİK...
Ben de Suat beye, 'Sinan Erdem merkezi yerde tramvay, otobüs, minibüsü oradan geçer. Her İstanbullu'nun giderken görmüş olduğu merkezi bir spor salonu. Abdi İpekçi mezarlıklar arasında. Benim yolum düşse bile göremem, gitsem de direkt adresi bulamam. Biz orayı kabul etmiyoruz, Sinan Erdem'i kabul ediyoruz' dedim. Suat bey de geç saatlerde 5 Mart'ta Sinan Erdem'in kabul edildiğini söyledi ve biz çalışmalara başladık.

GÜMBÜR GÜMBÜR DOLDURDUK
Tabi şöyle birşey düşündüm. Bizim Samsunlu hemşehrilerimiz Cumartesi günü tatil, hanımına 'ben kahvehaneye gidiyorum' daha sonra da 'Samsunlular Gecesi'ne katılacağım' diyor. Sonra kahvede otururken, 'burda oturuyoruz ne işimiz var Samsunlular Gecesi'nde' diyebilir. Ben orada uyanışa geçtim ve kadınları toparladım. 500'ün üzerinde kadınla kahvaltı yaptık. Kadınlara bu durumu anlatınca heyecanlandılar, eve gidince alttaki üstteki komşusuna, Sivaslı, Erzincanlı, Erzurumlu olabilir. Bu kadınlar davet ettiği zaman 'bizde geliriz' dediler. Biz orayı gümbür gümbür doldurduk. Geçen senelerde yaptılar yine Sinan Erdem'de 4 bin kişi bile yoktu. 'Milleti küçümseyerek, kadınları hiçe sayarak' olmaz bu başkanlık. Derneklerden bir tanesiyle bir yerde karşılaştığında davetiye vereceği zaman başkana, 'bizim pikniğimiz var' diyor. Başkan, 'sen davetiyeyi bana veremezsin, benim federasyonum var, ona vereceksin o getirecek bana' diyor. Böyle insanları kırmakla hiç birşey olmaz. Bizim böyle bir felsefemiz, düşüncemiz yok. Biz her zaman herkesle beraberiz. Sinan Erdem'i 20 bin kişiyle doldurduk giremeyenler oldu. Bu gün bizim için unutulmaz bir gün."

Kaya Aşçı, "Cuma günü seçim olacak, İnşallah kazanacağız ve Pazartesi günü 'Bismillah' demek kaydıyla diyorum. Allah nasip eder de pandemi yaza doğru hafiflerse, salon toplantıları değil, açık havada piknik ortamında eskisi gibi buluşma organizasyonları düzenleyeceğiz. Samsunluların şimdi daha da özlemini çektiklerini düşünüyorum" dedi.

SİYASETE YÖN VERME
DÜŞÜNCEMİZ YOK AMA...

SAMKON'un güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşturduktan sonra atılacak adımların zaman içinde hayat bulacağını kaydeden SAMKON Genel Başkan Adayı Kaya Aşcı, gurbette yaşayan Samsunluların 'siyasi lobi' oluşturmasına ya da siyasete yön verme gibi durumlarda SAMKON olarak tavırlarını net şekilde ortaya koyacaklarına dikkat çekti.

Kaya Aşçı; şu ifadeleri kullandı; "Sivil toplum kuruluşu olarak Samsun siyasetine yön vermeyi düşünmüyoruz. Aktif olacağız ancak siyasi partiler bizi arayıp, 'İstanbul'da göze çarpan tahsili güçlü insanlar varsa, bizim siyasetimize girebilir' derlerse olabilir. Siyasete 'kafa kaldıracağız' demiyorum. Mütevazı olacağız, siyasiler bize dokunduklarında yardımcı olacağız. Tabi ki; İstanbul'da belediye başkanı da meclis üyesi de Samsunlu olması gerekir. Bugün birçok bürokrat var Samsunlu. Spor bakanlıklarının şubeleri var, bu şubelerle ilgili düşünceler olabilir. İki seçim önce 1 tane Samsunlu yokken bugün 35'e çıktı. Samsunlu bürokrat sayısı bizim zamanında yaptığımız eleştirilerden bugünlere geldi. Siyasi partilerle omuz omuza çalışacağımızı düşünüyorum."

CANLA BAŞLA KOŞTURACAĞIM
SAMKON ailesine ve delegelerine 9 Nisan'da yapılacak genel kurul öncesi verdiği mesajta 'mutlaka sandığa gelin' çağrısı yapan SAMKON Genel Başkan Adayı Kaya Aşcı, "420'ye yaklaşan delegeye sağduyularına danışarak, birincisi oy kullanmaya gelsinler. İkincisi çalışacak kimse hayırlısıyla ona oy versinler. Ben çalışacağımı adlediyorum ve bütün delegelerin oyunu da arz ediyorum. Bir dönem beni denesinler. İki dönem o arkadaşımızı denediler, üçüncü dönem o arkadaşı deneyip, Samsun'u kızağa çekeceklerse, Samsun'a büyük bir kötülük yapacaklarsa aşikar iş ortadadır. Ben, Samsun'a 'kötülük değil, iyilik olsun' felsefesiyle canla başla koşturacağım. 
İşlerimi az çok düzene soktum, yeğenlerim yetişti. Gündüz saat 2-3'e kadar burada kalır diğer zamanımı bu işlere ayırarak çalışmalara devam edeceğimi düşünüyorum. Gurbetteki Samsunlulara büyük bir kompleks yapmayı vaad ediyorum. Bunu vekillerimizle, bakanlarımızla, cumhurbaşkanına kadar çıkarak elimi taşın altına koyacağımı düşünüyorum. 

YURT DIŞI HİBESİ OLABİLİR
İzmir'deki Altınordu-Samsunspor maçına gittiğimizde, Bafralı Mustafa bey diye bir profesörümüzle karşılaştık. Onunla sohbet ederken, 'biz sana yardımcı olmak istiyoruz, sana nasıl yardımcı olabiliriz' dediğinde, ne iş yaptığını sordum. 'Şehir plancısı' olduğunu söyledi. Ben de 'İstanbul'da böyle bir kompleks düşünüyorum' dedim, bana 'yurt dışı hibesi çıkaracağını' söyledi. Randevulaştık, yapmış oldukları projenin sunumunu getirecekler. Bütün Samsunlulara, bürokratlarımıza, bakanlarımıza, parti gözetmeksizin hepsini saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Bu saatten sonra maceraya değil, iş yapmaya geliyorum."

İstanbul'da Astaş Juki Plaza'da Samsunlu iş insanı ve SAMKON Kurucu Başkanı Hasan Kaya Aşcı ile röportaj gerçekleştiren HHALK Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar, 'SAMKON Genel Başkan Adaylığı'nı açıklayan Kaya Aşcı'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Kurulu; 9 Nisan Cuma günü saat 13.00-18.00 saatleri arasında İstanbul-Kağıthane'de bulunan Yahya Kemal Spor Salonu'nda gerçekleşecek.