SAMSEV Onursal Başkanı Ecz. Sadi Subaşı: 'Samsun Bu Kadar Sahipsiz Bırakılamaz'

TAKİP ET

Samsun'un kanaat önderlerinden SAMSEV Onursal Başkanı Ecz. Sadi Subaşı, Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yaşadığı anlaşmazlık sonucu kentte yapmayı planladığı takvimi Antalya'ya almasına tepki gösterdi. Subaşı, "Samsun bu kadar sahipsiz bırakılamaz "dedi.

Türkiye Okçuluk Federasyonu, bu yıl içinde Samsun'da yapmayı planladığı faaliyet takvimini Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yaşadığı anlaşmazlık sonucu Antalya'ya almasının yankıları sürerken, tepkilerde büyüyor. Samsun'un kanaat önderlerinden Samsun, Spor, Eğitim ve Tanıtma Vakfı'nın (SAMSEV) Onursal Başkanı Ecz. Sadi Subaşı'ndan tepki geldi. 

SUBAŞINDAN 
SERT AÇIKLAMA 

Samsun'un sahipsiz bırakılmasından dert yanan Subaşı, "Gün geçmiyor ki, Samsun ile ilgili olumsuz bir haber duyulmasın. Bir dönem Samsun’da ki önemli kuruluşların bölge müdürlükleri hiçbir haklı nedeni yokken, ardı ardına Samsun’dan başka illere taşındı. Yerel basının ve birkaç sivil toplum kuruluşunun çabası da engellemeye yetmedi.    Ülkemizin geleceği için çok önemli alüvyon tarım alanları olan Çarşamba ve Bafra Ovaları, termik santraller ve değişik sanayi kuruluşları gibi kirli yatırımlara kurban edildi ve edilmesi de sürdürülüyor.  Üzülerek söylemek gerekirse, bu yanlışların karşısına dikilmesi gereken siyasetçilerimiz ve bazı yerel yöneticilerimiz de bu yanlışlara destek veriyor, hatta dolaylı olarak da olsa bu kuruluşların yanında duruyorlar "dedi. 

SUBAŞI'NDAN KINAMA 

Samsun'un önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını ve potansiyeline dikkati çeken Subaşı, "Bu kez de, 2017'de Samsun’da düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyatları için yaptırılan Buz Pateni, Okçuluk ve Bowling Salonlarına kent yönetimleri olarak yeterince sahip çıkamıyoruz.  Eminim ki, yerlerinden kaldırıp başka ile gönderilmesi mümkün olsa, onların da Samsun’dan kopartılmasına göz yumacağız.  Bunu yapamadık ama Spor İl Müdürü’nün yeterince sahip çıkmaması, hatta iddialar doğruysa, Samsun Spor İl Müdürü’nün Okçuluk Federasyonu’na zorluklar çıkartması sonucu, Okçuluk Federasyonu Samsun’da yapılacak olan okçuluk turnuvalarını Samsun’dan Antalya’ya taşımıştır.  Eğer bu iddialar doğruysa, bu tavır kabul edilemez bir büyük yanlış, açıkçası Samsun’a ihanettir. Bu kentin çok önemli görevlerinde bulunan bazıları Samsun adına öylesine yanlışlar yapıyor ki, hemen her gün bir başkasına tanık olmak biz Samsunluların hiç de hak etmediği bir yönetim anlayışıdır.  Türkiye’nin en donanımlı spor salonlarına sahip olduk diye sevinmemize dahi izin vermeyen bu yönetim tarzını da, göz yumanları da, kınıyorum. Ne yazık ki Samsun sporuna katkı yapması için göreve getirilmiş bir il müdürünün, hangi gerekçe ile olursa olsun, Samsun ekonomisine ve sosyal yaşamına büyük katkıları olacak çok önemli bir turnuvanın, Samsun’dan kopartılmasına zemin hazırlamaya hakkı da, yetkisi de yoktur diye düşünüyorum "ifadelerini kullandı. 

SUBAŞI ÇAĞRI YAPTI 

Subaşı şöyle devam etti; "Özellikle spor konusunda yakın ilgisi olduğunu bildiğim Sayın Fuat Köktaş olmak üzere, Samsun’un iktidar milletvekillerine ve yerel yöneticilerimize, spor ile ilişkili sivil toplum kuruluşları olan başta Samsunspor olmak üzere SAMSEV, Samsun Tenis Kulübü ve Yelken Spor Kulübü yönetimlerine, bu kent için her zaman duyarlılık gösteren TMMOB, Samsun Baro Başkanlığı ile iş insanlarının kuruluşlarına sesleniyorum; Lütfen ağırlığınızı koyunuz ve turnuvanın tekrar Samsun’a alınması için çaba sağlayınız.  Lütfen, turnuvanın Samsun’dan kopartılmasında sorumluluğu olanlar var ise, onlar ile ilgili yasal işlemlerin başlatılmasını ve gerekiyorsa görevlerinden uzaklaştırılmasını sağlayınız. Son olarak altını çizmek isterim ki, bazı kentlere neredeyse tüm bürokratlar o kentli insanlardan atanırken, Samsun’a Samsunlu bürokratlar atanamıyorsa, bu kentin asıl sorunu bu demektir.  Belediye başkanlarını dahi doğum yeri ile değil, Samsunluluğu özümsemiş birilerini seçemiyorsak, Samsun’da siyaset yapan siyasi parti teşkilatlarını da sorgulamamız gerekir diye düşünüyorum. Okçuluk organizasyonlarının Samsun’dan alınmasını gündeme taşıyan yerel basınımıza ve ilk günden itibaren sesini yükselten KATİD Başkanı Sayın Murat Toktaş ve yılların turizmcisi Sayın Mustafa Yavuz’a da teşekkür ediyorum.  Bir Samsunlu olarak Samsun kamuoyu adına bunu sizlerden arz ve talep ediyorum. "

Zekeriya FIRAT 

Sadi Subaşı 


Türkiye Okçuluk Federasyonu, bu yıl içinde Samsun'da yapmayı planladığı faaliyet takvimini Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yaşadığı anlaşmazlık sonucu Antalya'ya almasının yankıları sürerken, tepkilerde büyüyor.