SAMSEV'den Başkan Demir'e çağrı

TAKİP ET

SAMSEV, Nuri Asan Tesisleri'nin Samsunspor'a kalıcı şekilde tahsis edilmesini ve Tenis Kulübü'ne yönelik alınan tahliye kararından vazgeçilmesi konusunda SBB Başkanı Mustafa Demir'e çağrı yaptı. 

Batıpark'tan Doğupark'a kadar geniş bir alanın Büyükşehir Belediye Meclisi'nden Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesini öngören imar planı teklifinin kabul edilmesinin ardından tartışmalar sürerken, Samsun Spor, Eğitim ve Tanıtma Vakfı(SAMSEV) SBB Başkanı Mustafa Demir'e dikkat çeken bir çağrı yaptı. 

SAMSEV'den yapılan açıklamada, "Kentimizin liman kavşağı ile Bandırma Vapuru arasında kalan sahil bandının, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 'Millet Bahçesi' ilan edilme girişimi herkesin malumudur. Bu band üzerinde bulunan Samsunspor Nuri Asan Tesisleri'nin kira sözleşmesi bitiminde, Samsun Tenis İhtisas Kulübü'nün ise 31.01.2022 tarihi itibariyle tahliye edilmesinin gündeme geldiği, ancak Samsunspor camiasının itirazı sonucu Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in 'Samsunspor Tesisleri yerinde kalacaktır' beyanatı üzerine Samsunspor adına bir düzeltme yapıldığı ve proje kapsamı dışında tutulacağı yine kamuoyuna yansıyan haberlerden bilinmektedir. Kamu yararına dernek statüsünde bulunan ve kentimizin gurur kaynağı olan kulübümüzün ileride bu tür sorunlarla tekrar karşılaşmaması için; kentimiz milletvekillerine, sayın valiye ve büyükşehir belediye başkanına bir çağrıda bulunmak istiyoruz; “Nuri Asan Tesisleri'nin bulunduğu bölge “Samsunspor kamu yararına derneği'ne tahsis edilmelidir! "denildi. 

TENİS KULÜBÜ İÇİNDE ÇAĞRI 

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi; Büyükşehir Belediyesi'nin oluru ve Çevre-Şehircilik ve İklim Bakanlığının onayı ile sağlanabilecek bu avantajla Nuri Asan Tesisleri ile ilgili tartışma ve kaygılara son verilecek, Samsunspor'a şampiyonluk ve Süper Lig yolunda en önemli moral-motivasyon ve destek verilmiş olacaktır. Öte yandan; Samsun Tenis İhtisas Kulübümüz ise, 1987 yılından bu yana şimdiki yerinde tüm Samsun halkına tenis oynama imkanı sunarken, gençlerimize tenis sporunu sevdirmiş, ulusal turnuvalara ev sahipliği yapmış ve başarılar kazanmıştır. Tahliye kararının uygulanması durumunda; bir kulüp çatısı altında, üst düzey bir disiplin ve sürekli çalışmanın gerektiği bu spor dalında genç sporcularımız çalışmalarına ara vermek durumunda kalacaklar ve mağdur olacaklardır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’den bu güzide kulübümüzün de kira sözleşmesini uzatmasını bekliyoruz. Samsun’umuzun kıymetli yöneticileri ve değerli Samsunlular; İhtiyacımız olan anlayış, spora destek olmaktır. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Büyükşehir Meclisi'nin konuları bu yönleriyle yeniden değerlendirmesi ve karara bağlaması dileğimizdir. " N.Alper CABBAR