Samsun 19 Mayıs Stadyumu'na Spor Lisesi Formülü

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 19 Mayıs Stadyumu'nun altındaki alanların Spor Lisesi'ne dönüştürülmesi talimatını verdi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Eğitim yuvasına dönüşecek olan stadyum, çevresini yaşam merkezine dönüştürecek" dedi.

Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulunan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’i, TBMM'de ziyaret etti.

BAKAN ÖZER'DEN TALİMAT

Bakan Mahmut Özer, uzun zamandır gündemde olan ancak henüz resmi bir adımın atılmadığı 19 Mayıs Stadyumu'nun altında bulunan alanların Spor Lisesi'ne dönüştürülmesi talimatını verdi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Stadyumun çevresinin yaşam merkezie dönmesi konusunda çalışmalarımız var. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz görüşmelerde stadyumun altındaki kullanılabilir alanları Spor Lisesi'nde dönüştürülmesi projesi gelişmişti. Stadyumun çevresine hayat verecek tesislerle ve öğrencilerle birlikte spor ve eğitim kampüsü haline dönüşecek olan 19 Mayıs Stadyumu, 24 saat yaşayan bir yaşam alanı haline dönüşecek" dedi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer ve Gençlik ve Spor Bakan Dr. Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür etti. Emin ÇEKİÇ