Samsun Atakum'da, Ata Sahne açılıyor

TAKİP ET

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'nin öncülüğünde, eski ve atıl durumda olan bir binadan, kente renk katacak bir sanat merkezine dönüşen Atakum Belediyesi Ata Sahne Sanat Merkezi kapılarını sanatseverlere açıyor.

Samsun'un Atakum ilçesinde 2012 yılında başlanmış ancak inşaatı yüzde 40 tamamlanmış seviyedeyken atıl durumda bırakılan yapı, Atakum Belediyesi’nin özkaynaklarıyla Atakum halkına kazandırıldı.

Atakum Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından yeniden projelendirilerek yapımı tamamlanan Ata Sahne Sanat Merkezi, Atakum’un kültürel dokusunu güçlendirecek.

DÜNYA TİYATROLAR
GÜNÜNDE AÇILIYOR

27 Mart Çarşamba günü (bugün) saat 20.30’da yapılacak açılışta; Düşevi Tiyatrosu’nun sahnelediği ödüllü “Bimarhane” tiyatro oyunu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Temel Nacar Resim Sergisiyle sanatseverlere kapılarını açacak.

Atakum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası’na bitişik konumda Mimarsinan Mahallesi 181. Sokak'ta yer alan Ata Sahne Sanat Merkezi’nin açılış töreni, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde gerçekleşecek. 

550 KİŞİLİK KONFERANS SALONU

Ata Sahne Sanat Merkezi içerisinde tiyatro, konser ve sanat etkinliklerinin düzenlenebileceği akustik ve profesyonel ses ışık sistemi projeleri ile gerekliliklerinin tümü karşılanmış olan 550 kişilik konferans salonu; kitap sergisi ve satışı için kullanılacak ve imza günler gibi etkinliklerin düzenlenebileceği sergi salonu, uygun sayıda ve yeterlilikte sanatçı soyunma odaları, teknik ve idari ofislerin yer aldığı, tüm faaliyetler için uygun fuaye alanları yer alıyor.

Başkan Cemil Deveci, "Atakum'un sanatla sıkı bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla bu yapıyı kentimize kazandırdık. Ata Sahne Sanat Merkezi olarak adlandırdığımız bu mekan, şehrimizin kültürel zenginliğini artıracak ve sanat tutkunları için vazgeçilmez bir durak haline gelecek."

Ata Sahne Sanat Merkezi, 27 Mart Çarşamba günü (Bugün) saat 20.30’da yapılacak açılışta Düşevi Tiyatrosu’nun sahnelediği ödüllü “Bimarhane” tiyatro oyunu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Temel Nacar Resim Sergisiyle sanatseverlere kapılarını açacak.

Atakum Belediyesi Samsun Haber Ata Sahne Sanat Merkezi Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Düşevi Tiyatrosu