Samsun Ayvacık'ta Dijital Gelişim projesi için ilk adım atıldı

TAKİP ET

Samsun'un Ayvacık ilçesinde hayata geçirilen 'Dijital Gelişim Projesi' kapsamında 18 yaş üstü yetişkinlere e-devlet iş işlemler, internet bankacılığı, güvenli internet kullanımı, e-ticaret gibi konularda eğitim verilecek. 

Samsun Ayvacık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenici ve Personel Hareketliliği (KA122-ADU) faaliyeti kapsamında 2021 yılı teklif çağrısı döneminde sunulan 'Ayvacık Dijital Gelişim' başlıklı projesinin açılış toplantısı, kurum toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Proje Açılış Toplantısında konuşan Samsun Ayvacık Halk Eğitimi Merkezi Müdürü ve Proje Yürütücüsü Ayhan Arslanbay, "Toplumsal ihtiyaçların en az bireysel ihtiyaçların giderilmesi kadar elzem olduğu muhakkaktır. Kurumumuz bu noktada devreye girerek çözüm ortaya koyan seçeneklerden biri olabilir. Projemiz kapsayıcılık ve çeşitlilik, hoşgörü ve demokratik katılım değerlerini teşvik edecek uygulamalara açık bir strateji ile hazırlanmıştır "dedi. 

KURSLAR DÜZENLENECEK 

Proje kapsamında açılacak olan kurslara, Ayvacık ilçe merkezi ve mahallelerinde yaşayan 18 yaş ve üzeri tüm yetişkinler katılabilecek. Bu kurslarda katılımcılara, e-devlet iş işlemler, internet bankacılığı, güvenli internet kullanımı, e-ticaret gibi konularda dersler verilecek. Böylelikle temel bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi sağlanacak. Projenin bitiş tarihi 31 Aralık 2022 olarak belirtildi.

Feride SEZGİN