Samsun Bafra'da Gece Uygulamasında 224 Araca Denetim

TAKİP ET

Samsun'un Bafra ilçesinde, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ve İlçe Jandarma Asayiş Timleri ekipleri tarafından gerçekleştirilen ortak denetimde, 224 araç titizlikle kontrol edildi. Samsun-Sinop kara yolu Kolay Kavşağı mevkisinde uygulanan denetimde, araç sürücülerine trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Uygulama kapsamında özellikle otobüs ve kamyon sürücülerine odaklanılarak telefonla konuşma, ışık ihlali, takograf ve belge denetimleri gerçekleştirildi. Denetimler sırasında 224 aracın kontrolü yapıldı ve sürücülere Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu uygulandı.

Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, denetimde 3. kez aracını muayene ettirmeyen bir sürücüye 3 bin 135 lira ceza uyguladı. Özellikle araç muayene eksiklikleri üzerinde durularak, sürücülerin güvenliği ve trafik kurallarına uyumu sağlanmaya çalışıldı.

Aynı zamanda, İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, yol asayiş uygulamasında aranan şahıslara yönelik çalışma yürüterek, 185 kişiye GBT kontrolü uyguladı. Yapılan asayiş ve trafik denetimlerinin, farklı yerlerde ve farklı saatlerde devam edeceği belirtildi.

Trafik güvenliğine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen bu tür uygulamalar, sürücülerin kurallara uyması ve trafikte daha güvenli bir ortamın oluşturulması hedeflenmektedir.

 

Samsun bafra ilçesi gece uygulaması araç denetim