Samsun Bafra'da İklim Değişikliği Farkındalığı İçin Kürek Çekildi

TAKİP ET

Samsun'un Bafra ilçesinde, "Küresel Isınmaya Karşı Kürek Çek" etkinliği düzenlendi. Bafra Ekstrem Grubu adına kano antrenörü ve ekstrem sporcu Volkan Karaman tarafından organize edilen etkinlik, 30 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Katılımcılar, küresel ısınma sorununa dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Derbent Barajı Asarkale bölgesinde bir araya geldi.

Etkinliğe katılan duyarlı vatandaşlar, Asarkale kültür yolundan zirveye çıkarak başladıkları 4 saatlik doğa yürüyüşünün ardından kanolar ile barajda gezinti yaparak etkinliği tamamladılar.

Kano antrenörü Volkan Karaman, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün etkinliğimize ilk olarak doğa yürüyüşü ile başladık. Tüm katılımcılar çok sıcak bir havayla karşılaştılar. Bunlar hepsi bir küresel ısınmanın etkisi. İklim krizi her geçen gün daha da artıyor. Amacımız farkındalık oluşturmak ve birçok insanın iklim krizine karşı nasıl davranması gerektiğini göstermek" dedi.

Ayşin Baş isimli katılımcı, etkinliğe köpeği Bal ile birlikte katılarak renk kattı.

Katılımcılardan Ayşin Baş, köpeği Bal'la birlikte etkinliğe katılmanın keyfini yaşadığını ifade ederek, "Ben 43 yaşındayım. Ama çocuklar için üzülüyorum. Bence iyi bir dünyaya gelmiyorlar. Küresel ısınma su bulamayacağımız günler var demek. Bilmiyorum, İnşallah sonumuz iyi olur" şeklinde düşüncelerini paylaştı.