Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Ekonomist Dr. Murat Emir: 'Samsun'un bağımsız sesi olmaya adayım'

TAKİP ET

14 Mayıs seçimleri öncesinde sahaya inerek seçmenle buluşan Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Ekonomist Dr. Murat Emir, "Samsun'a hizmet için hazırım. Samsun'un bağımsız sesi olmaya adayım "dedi.

Yaptığı gezilerle ve gösterdiği performansla seçmenin dikkatini çekmeyi başaran Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Ekonomist Dr. Murat Emir, sahada en aktif rol oynayan vekil adayları arasında yer alıyor. Sıra dışı bir seçim kampanyası yürüten Murat Emir, Samsun il merkezini ve 17 ilçesini ziyaret ederek burada vatandaşlarla buluştu. 

Gerçekleştirdiği halk buluşmalarında Samsun’un sorunlarını ve bu sorunların çözümüne yönelik projelerinden bahseden Emir, vekil adayı olarak Samsunlu hemşehrilerinin oylarına talip olduğunu belirterek her evden bir oy istedi.
 
 

'PARTİLERİN VATANDAŞTA BİR KARŞILIĞI YOK'

Pazarcısından esnafına, taksicisinden seyyar satıcısına kadar görüştüğü farklı kesimlerden insanların ilgisiyle karşılaşan Emir, edindiği izlenimleri ve Samsun için yapacaklarını gazetemiz HHALK’a anlattı. Murat Emir, “Önce bir teşhis yapmamız gerekiyor. Bağımsız aday olarak yola çıkmamda vatandaşın kararsızlığı ve umutsuzluğu büyük ölçüde rol oynadı. Aday olmasaydım,  ben bile oy kullanmaya gitmeyecektim. Yeni sistemle halkımıza dayatılmak istenen ittifaklar da maalesef tepkilere sebep oluyor. Bir A Partisi ve B Partisi dün kavgalıyken bugün bir araya gelerek seçmenden oy isteyebiliyor. Bu durum da seçmen davranışlarına ters yansımış oluyor. Son dönemde partiler halk için politika üretemez duruma gelmiştir. Partilerin vekil adayları ise şehirlerinin sorunlarını konuşmak yerine parti liderinin ikballerini konuşur durumdadır. Çünkü onları halk değil liderleri atıyor ve seçiyor. Bu durum da partilerin vatandaşlar nezdinde bir karşılığının olmadığını gösteriyor” dedi.

'SAMSUN’UN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ADAYIM '

Diğer partilere muhalif olmak için aday olmadığını belirten Emir sözlerine şöyle devam etti: “ Ben diğer partilere muhalif olmak için aday olmadım. Zaten sahada ve basına verdiğim her demeçte Samsun’un sorunlarını ve çözüm yollarından bahsettim, diğer partiler ve ittifaklar gibi Ankara siyaseti yapmadım, yapmayacağım. Benim siyasetim Samsun. Bağımsız aday olmamdaki asıl amaç, Samsun’un sorunlarını Mecliste gündeme getirip çözüme kavuşturacağıma olan inancımdır. Siyasi partilerden milletvekili adayı olanlar, o partinin politikalarının dışına çıkamazlar. O noktada çıkar çatışmaları yaşanabilir. Bir bağımsız aday olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki yaptığım saha çalışmalarıyla vatandaşımızın dertlerini ve sorunlarını yerinde gözlemleyerek teşhis etmiş bir insanım, bu sorunları siyasi ikbal kaygısı taşımadan çözebileceğime inanıyorum.

Bizim derdimiz, Türkiye siyasetinden ziyade mensup olduğumuz şehrin ve o şehrin insanının dertleriyle hem hal olmak, onların safında yer almak olmalıdır. Partilerin ya da partililerin siyasetini değil, Samsun’un siyasetini öncelikli olarak önemsiyorum. Şu anki milletvekilleri ve adaylar maalesef Samsun’un sorunları yerine kendi parti liderlerinin ikbali için çalışmaktadır. Ben de halkımıza şu çağrıyı yaptım. “Cumhurbaşkanlığı’nda kime oy verirseniz verin, ama Samsun için ise sizlerden Bağımsız vekil adayı olarak birer oy istiyorum.Benim yegâne derdim Samsun’dur ve Samsunlu vatandaşımızın huzur ve refah içinde yaşamasıdır. Samsunla alakalı şu ana kadar muhalif partilerin 5 yılda 3 kez verdikleri tüm kanun teklifleri mevcut iktidar tarafından reddedilmiş durumdadır. Bu kısır döngüden artık çıkılmalıdır. Halkımız bunları hak etmiyor. Mevcut iktidar da vaatlerini 14 Mayıs seçimleri sonrası için veriyor. Biz de soruyoruz. Şimdiye kadar neden gerçekleştirmediniz? Elinizi tutan mı vardı? Bunları halkımızın sorgulaması gerekiyor. Ülkeyi yönetenler vaatlerde bulunmamalı, bilakis bunları yerine getirmelidir” dedi. 

'SAMSUN HALKININ İLGİSİNDEN MEMNUNUM'

Emir, saha çalışmalarından ve seçim gezilerinden bahsederek edindiği izlenimlerinin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Son yaptığımız saha çalışmalarında da Samsunlu hemşehrilerimin bana olan ilgisinden hoşnut kaldığımı söyleyebilirim. Onlardan pozitif geri dönüşler aldık. Bunun somut yansıması da sandıklarda oya dönüşmesidir.İl ve ilçelerde tanıtım çalışmalarımızı tamamladık. Seçim beyannamemizi 23 Mart tarihinde hazırlamış ve web sitemiz drmuratemir.com adresinde yayınlamıştık. Kendimizi seçmenimize tanıttık. Halen çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tanıtım broşürlerimi kendim bizzat elimle dağıttım. Halkımızın şahsıma teveccüh göstermesinden dolayı memnun oldum. Her zaman kendime olan özgüvenimle hareket ediyorum.30 Mart tarihinde sahaya indik. Samsun’un 17 ilçesini de dolaştım. Her kesimden insanla bir araya geldim. Pazarcı esnafıyla konuştum. Onların sorunlarını dinledim ve notlar aldım. Lokanta esnafıyla buluştuk. Girdi maliyetlerinin artışından şikâyetçi olduklarını söylediler. Notlarımı aldım” diye  konuştu.

'HER İLÇENİN SORUNU VAR ORTAK SORUN İLGİSİZLİK'

“Maddi imkânsızlıklardan dolayı Samsunspor maçına gidemeyen kardeşlerimize bilet temin ederek yardımcı olduk. Samsunspor - Pendikspor maçına daha önceki maçlara gittiğim gibi gittim ve destek verdim.Samsunspor sevgimiz seçime özel ve göstermelik değil, ispatı da yıllardır gittiğim maçlardır ve passolig kartıdır” diyen Bağımsız Milletvekili adayı Dr. Murat Emir şunları söyledi: İlçe ziyaretlerimde vatandaşlara projelerimden bahsettim. İlçelerimizin sorunları var. Onları tek tek not aldım. Milletvekili seçilirsem çözümleri için çaba harcayacağım”.

VEZİRKÖPRÜ GÖÇ VERİYOR

Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Ekonomist Dr. Murat Emir şöyle devam etti; " İlk ilçe ziyaretimize Vezirköprü’den başladım. Burada Vezirköprülülerden çok güzel tepkiler aldık. Sorunları yerinde tespit ettik. En fazla göç veren ilçelerimizin başında geliyor. Tohum desteği yeterince verilmiyor. İlçenin tarım ilçe binası yok. Hayvanların aylık aşıları personel yetersizliğinden dolayı tam olarak yapılamıyor. İlçede ciddi bir ulaşım sorunu yaşanıyor. Sorunlar giderek büyümüş fakat çözülebilecekken şu ana kadar çözüm bulunamamış. Ulaşım sorunu şehir merkezimizde de yaşanıyor. Burada ilgili belediyeler ve resmi kurumların yetersiz kaldıklarını görüyoruz. Buradan yetkili kurumlarımıza seslenmek istiyorum; Lütfen üzerinize düşen görevleri yerine getirin." 

'HALKI KİM TEMSİL EDİYOR'

Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Ekonomist Dr. Murat Emir, "Salıpazarı ilçemizde sanayi yetersizliği var.Vaatler verildiği halde yerine getirilmiyor.Vatandaşımız partilere tepkilerini dile getiriyorlar. Her zaman söylüyorum ve çağrımı yineliyorum; Gelin siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelerek Samsun’u birlikte masaya yatıralım. Halkın önüne çıkalım ve anlatalım. Halk bizi bir tartsın. Kim gerçekten halkımızı temsil ediyor görsün "ifadelerini kullandı. 

'FINDIKÇI İHMAL EDİLMİŞ'

Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Ekonomist Dr. Murat Emir şöyle devam etti; Ayvacık ilçemizi ziyaret ettim. Doğal güzellikleriyle Samsun’un en gözde ilçelerinden birisi. Bu güzel ilçede maalesef turizm potansiyelini lâyıkıyla kullanamıyoruz. Sportif faaliyetlere yer verilmiyor. Fındık üretilen bir ilçe olmasına rağmen fındık fabrikası yok. Süt üretimiyle ilgili süt fabrikası yok. Ayvacık halkı bunların ilçelerinde olmasını istiyor "dedi. 

'SİYASİYE GÜVEN YOK'

Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Ekonomist Dr. Murat Emir, Atakum'da yaptığı saha çalışmaları ile ilgili izlenimlerini anlatarak, "Atakum ilçemizde yaptığım saha çalışmalarımda da vatandaşın siyasi partilere olan güveninin büyük ölçüde azaldığını gördüm. Yerel yöneticilerin iş atamalarında kendi yakınlarına öncelik vermesi, halk nezdinde büyük bir itibar kaybı yaşamalarına neden oluyor. Bu kayırmacı anlayışa da bir an önce son verilerek liyakatli kadrolarla hareket edilmelidir. Vatandaşımızın da oy verirken maddi kaygılardan değil, ülkesinin ve memleketinin geleceği için oy vermesi gerekmektedir. Oylarını basit şeyler uğruna heba etmemeleri gerekiyor "dedi. 

'ENGELLİLER ÇOK  ZORDA'

Dezavantajlı gruplara yönelik sosyal çalışmaların yetersiz olduğuna dikkati çeken 
Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Ekonomist Dr. Murat Emir, "İlkadım ilçemizde ise Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü’nü ziyaret ettim. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını dinledim. Onların da ciddi problemleri var. Kullandıkları protezlerin maliyetleri oldukça yüksek. Onları da acilen çözüme kavuşturmalıyız. Tramvaylara binip yolculara broşürlerimi verdim. Mecidiye, Gazi, İstiklal caddelerinde vatandaşlarımızla bir araya geldik "dedi. 

'HAVZA'DA YOĞUN İLGİ İLE KARŞILAŞTIM'

Samsun'un ilçelerinin birçok sorunla boğuştuğunu belirten Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Ekonomist Dr. Murat Emir, "Havza ilçemizi ziyaretimde oldukça yoğun bir ilgiyle karşılaştım. Havzalılar, milliyetçilik duyguları oldukça fazla olan insanlar. Mevcut milletvekili adaylarına, sıralamaya ve aday listelerine isyan vardı. Buğday ve Ayçiçeğin fiyatlandırma politikasını eleştirdiler. 

Ladik ilçemizi ziyaretimizde yaylası olan bir ilçe halkının kuyu suyu içtiğini duyunca oldukça üzüldüm. Yol, su ve göç problemi var. Köylerde göç sorunu var. Ladik’e acilen cam sanayisi gerekiyor. Vatandaşlardan dinlediklerimi tek tek not alıyorum. Bunları göreve geldiğimde mutlaka çözüme kavuşturmak için büyük bir gayret göstereceğim. Bafra ilçemizi ziyaret ettiğimizde Pazar yerinin düzenlenmesiyle ilgili bir sorunla karşılaştım. Pazar yerinin üstü kapalı fakat yan cepheleri açık olduğu için pazarcılar soğukta üşüyor ve hasta oluyorlar. İnsanlar bu sorunun acilen çözülmesini bekliyorlar. Siyasi partilerin vatandaşın önceliklerini değil, partilerinin önceliklerini gözetmelerinden yakındılar.

Kavak ilçesinde esnaf sattığı ürünleri yerine koyamamaktan şikâyetçi. Kavaklı gençler, ciddi bir ekonomik krizin var olduğunu belirtiyorlar. Terme ve Çarşamba ilçelerinde bizzat minibüslere ve otobüslere binerek ilçe halkına broşürlerimi dağıttım.

Alaçam ve Yakakent içlerini ziyaretimizde Yakakent’in göz ardı edilen bir ilçe olduğunu gördük. İmar sorunu yaşanıyor. Denizle yol arasına sıkışmış bir sahil beldesi. Balık sezonu liman kapatıldığı için balıkçılar mağdur ediliyor. Denize kanalizasyon atıkları akıyor. Bu da denizdeki doğal yaşamı tehdit ediyor. İlçenin küçük te olsa bir hastaneye ihtiyacı var. Bu kadar sorun varken neden bu güne kadar bu sorunlar çözülmedi bunu da halkımızın takdirlerine bırakıyorum "dedi. 

'MİTİNGİME KATILIN HEDEFLERİMİ DİNLEYİN'

Sıra dışı seçim kampanyasında kendine duyduğu özgüven ile seçime 2 gün kala ve son saatlerde Samsun’un en önemli ve büyük meydanlarında miting yapacağını belirten Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Emir, 12 Mayıs Cuma 14:00’da Atakum Kent Meydanı, 17:00’da Tütün İskelesi (Yabancılar Çarşısı) ve son gün 13 Mayıs Cumartesi 13:30’da Cumhuriyet Meydanı’na tüm Samsun halkını davet etti.

ŞEHRİN SORNULARI 
SAYMAKLA BİTMEZ

Bağımsız Samsun Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, Samsun’un tüm sorunlarına hakim olduğunu belirterek, "Şehrimizde gençler uyuşturucuya yöneliyor. Samsun’umuzda uyuşturucuya karşı ciddi bir mücadele vereceğiz.  Samsun halkı vergide adalet istiyor. Ev ve iş yerlerine gelen elektrik faturalarında fiyat tarifelerinin farklı olmasından dolayı şikâyetler aldım. Canik halkı ve sanayi esnafımızla buluştuk.Bağ-Kur primini ödeyemeyen ve siftah yapamayan esnaflarımızı unutmadım. Onların da sesi olacağım. İlçelerimizde gençlerimiz memleketlerini hatta ülkelerini terk etmeyi düşünüyor. Gençlerimizi kazanmak için çalışmalarımızı artırmamız gerekiyor” dedi.

'VATANDAŞLARIMIZ BANA 
ÇOK KOLAY ULAŞABİLECEK'

Bir çok sektörde çalışanların sorunlarının deniz gibi büyüdüğünü ifade eden, bir ekonomist olarak bunların çözümlerini bildiğini ifade eden Dr. Emir şöyle devam etti:“Doktorlarımızla olan buluşmamızda, sağlıkta şiddetten dolayı oldukça mağdur olduklarını belirtiyorlar. Sağlıkta şiddeti önlemek için de mücadele edeceğim. Aile hekimlerinden de şikâyetler geliyor. Tıp camiasında mobbinge uğrayan asistanlar var. Burada bir hiyerarşik köle düzeni hüküm sürüyor. Asistan doktorlarımızın da sorunlarını çözeceğiz. Özel dershanelerde kayıt dışı çalıştırılan öğretmenlerimiz var. Cüzi maaşlarla çalıştırılıyorlar. Onlara da sahip çıkmalıyız. Genel olarak tüm ilçelerimizde yaptığım ziyaretlerde halkımızın vaatlere karınlarının tok olduğunu, yaşadıkları sorunlarına çözüm arayışında olduklarını gördüm. Bağımsız Milletvekili olarak şehrim için onurlu bir duruş sergileyeceğim. Vatandaşlarımızın sorunlarına kayıtsız kalmayacağım. Hiçbir zaman Ankara’da oturmayacağım. Vekil olduğumda memleketim Samsun’da ikamet edeceğim. Vatandaşlarımız Whatsapp iletişim hattım üzerinde 7 gün 24 saat bana ulaşarak taleplerini iletebilecekler."

'SAMSUN’A HİZMET BENİM 
İÇİN BİR ONURDUR'

"Samsun’un her yerini karış karış bilen ve gezen biri, bu şehrin öz evladı ve bir Samsun sevdalısı olarak şehrime ve hemşerilerime hizmet etmek benim için bir onurdur." diyen 
Bağımsız Samsun Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, "Bu topraklarda doğdum ve bu topraklarda büyüdüm. Samsunlu vatandaşlarımızın Türkiye’deki siyasi ahlakın dejenere olmasından dolayı güven sorunu yaşadıklarını biliyorum. O nedenle hemşehrilerime umut olabilmeyi, onların güvenini kazanarak şehrime hizmet etmeyi istiyorum. Bana bu fırsatı tanımalarını bekliyorum. İnşallah onları mahcup etmeyeceğim. Kendilerine lâyık olabilmek için bütün imkânlarımla ve gücümle onların meclisinde yine onları temsil edeceğim” ifadelerini kullandı. 

SAMSUNLUNUN HİZMETKARI OLURUM 

Bağımsız Samsun Milletvekili Adayı Ekonomist Dr. Murat Emir, gazetemize  yaptığı açıklamalarında Samsun halkının kendini seçmesi halinde tüm kentin hizmetkarı olacağını ifade ederek, “Birikimlerimi bu kentin menfaatleri için harcayacağıma söz veriyorum. Samsun siyasi partilere bağlı olmayan bir vekile sahip olmalı. Ben bu göreve talibim” dedi. Ropörtaj: Nazım Akpınar