Samsun Bakanlık bekliyor

TAKİP ET

AK Parti iktidarında üç bakanlığın verildiği ve 28 Mayıs seçiminde Cumhur İttifakı'na yüzde 65,34'lük rekor destek veren Samsun, bakanlık bekliyor. Gözler yarın yeni kabineyi açıklayacak olan Erdoğan'a çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi saat 14.00’te önce Meclis’te yemin edecek. Daha sonra saat 15.00’te Anıtkabir’i ziyaret edecek ve ardından atlı birliklerle Anıtkabir’den Saray'a gidecek. Saat 17.00’de Saray'da tebrikleri kabul edecek olan Erdoğan, akşam Çankaya Köşkü’nde devlet başkanlarının da katıldığı yemekli bir program düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumartesi saat 22.00 sularında da yeni kabineyi açıklaması bekleniyor. AK Parti iktidarında üç bakanlığın verildiği ve 28 Mayıs seçiminde Cumhur İttifakı'na yüzde 65,34'lük rekor destek veren Samsun,  bakanlık bekliyor. 

AK Parti iktidarında Samsun'a üç bakanlık verildi. Kapatılan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nı Mustafa Demir, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı Suat Kılıç ve Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanlığı'nı da Ahmet Demircan yaptı. Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş'un AK Parti Samsun listesinden vekil seçilmesi, kente bakanlık verileceği umudunu doğurdu. 

YARIN AÇIKLAYACAK 

İkinci turda yüzde 52'lik oy oranı ile Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'a yüzde 65,34'lük rekor destek veren Samsun'da Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş'a yeniden görev verilip verilmeyeceği, ya da başka bir bakanlığın Samsun'a gelip gelmeyeceği merak ediliyor. 

BAKANLIK YAPMIŞ İSİMLER

Mustafa Demir

Suat Kılıç 

Akif Çağatay Kılıç 

Ahmet Demircan

AK Parti iktidarında Mustafa Demir Bayındırlık Bakanlığı, Suat Kılıç ve Akif Çağatay Kılıç Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ahmet Demircan'da Sağlık Bakanlığı yapmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun mitinginde coşkulu kalabalık karşısında "Samsun her zamanki gibi ahde vefasını gösterdi" diyerek teşekkür etmişti.