Samsun Barosu Başkanı Yıldıran'dan 5 Nisan Avukatlar Günü'nde Anlamlı Mesajlar

TAKİP ET

5 Nisan Avukatlar Günü'nde konuşan Samsun Barosu Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran, avukatların hukukun üstünlüğü için var olduğunu ve bu mücadelenin süreceğini vurguladı. Avukatların karşılaştığı sorunlara ve taleplere değinen Yıldıran, hukukun egemenliği adına yapılan çalışmalara dikkat çekti ve avukatların toplumsal mücadelelerindeki kararlı duruşunu ifade etti.

Samsun Barosu Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla düzenlenen törende avukatların hukukun üstünlüğü için önemli bir rol oynadığını ve bu rolün her koşulda devam edeceğini belirtti. Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törende avukatlar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Yıldıran'ın konuşmasını dinlediler.

Yıldıran konuşmasında, avukatların yaşadığı sosyoekonomik zorluklara ve maruz kaldıkları hukuki ve fiziki şiddete değindi. Avukatlık mesleğinin karşılaştığı sorunlara çözüm önerileri sunan Yıldıran, hukuk fakültelerine girişte başarı sırasının düşürülmesi, staj sonrası meslek sınavı, şiddet faillerine ağır yaptırımlar, kamu avukatlarının özlük haklarının düzenlenmesi, CMK ücret tarifesinin iyileştirilmesi ve adli yardım ödeneklerinin artırılması gibi konulara vurgu yaptı.

Yıldıran, avukatların hukukun üstünlüğünü savunma noktasındaki kararlı duruşlarını "Avukatlar var ve hep olacak" sözleriyle ifade etti ve avukatların toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.

5 Nisan Avukatlar Günü Samsun Barosu Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran avukat Samsun Haber Baro