Samsun Barosu eski Başkanı Av. Kerami Gürbüz: İmren Nilay Tüfekci'nin servetini 'devlet incelesin'

TAKİP ET

Samsun Barosu eski Başkanı Av. Kerami Gürbüz, İYİ Parti'nin SBB adayı İmren Tüfekci'nin her iki seçimde yüzlerce milyon lirayı adeta sokağa döktüğüne işaret ederek, "Bu paranın kaynağı, devletin ilgili yetkili kurumları tarafından sorgulanmalıdır" dedi.

Samsun Barosu eski Başkanı Av. Kerami Gürbüz, 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti'den Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan İmren Nilay Tüfekci'ye atıfta bulunarak yazdığı köşe yazısının bir bölümünde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İmren Tüfekci'ye yönelik 'ahlak dışı manipülatif anket sonuçları' yayınlamakla ithamda bulunan Gürbüz, seçimde harcağı paraya dikkat çekti, "Bu paranın kaynağı devletin ilgili yetkili kurumları tarafından sorgulanmalıdır" mesajı verdi.

Kerami Gürbüz, Samsun'daki siyasi parti başkanlarına da seslenerek, "Kendisine bir daha hiçbir siyasi parti tarafından benzer imkanın tanınmamasını temenni ediyorum" dedi.

YAZISINDA TÜFEKCİ DETAYI

Samsun Barosu eski Başkanı Av. Kerami Gürbüz'ün köşe yazısındaki İmren Nilay Tüfekci'ye yönelik atıfta bulunduğu bölüm şu şekilde; "Samsun'da yerel seçimi, İmren Nilay Tüfekçi ve kendilerini O'nun politikalarına terk eden İYİ Parti il teşkilatı kaybetmiştir. İmren Nilay Tüfekci hem geçen yıl yapılan genel seçimlerde İYİ Parti milletvekili adayı olarak ve bu yerel seçimlerde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak yüzlerce milyon lirayı adeta sokaklara dökmüştür.

DEVLET BU PARAYI SORGULAMALI

Bir adayın talip olduğu makama oturabilse görev yapacağı 5 yıl içinde hak edeceği gelirinden onlarca kat fazlasını müsrifçe harcaması hayatın olağan akışına uygun olmadığı gibi mantıklı bir izahını yapabilmek de mümkün değildir. Bu paranın kaynağı, devletin ilgili yetkili kurumları tarafından sorgulanmalıdır.

'AHLAK VE ETİK DIŞI' YORUMU

Daha acısı ve ahlak dışı olanı bu adayın ve partisinin seçim öncesinde manipülatif anket sonuçları yayınlayıp paylaşmış olmalarıdır. Seçim sonucunda yüzde 14 oy alabilen İmren Nilay Tüfekci, anketlerde ise aldığı oyun neredeyse iki katı yüzde 27 oy alıyor olarak gösterilmiştir. Hiçbir ankette yüzde 90-100'lük bir yanılma aralığı olamaz. Bu anketler İyi Parti il teşkilatında yapılsa bile İmren Nilay Tüfekci anketteki oy oranına çok zor ulaşırdı. Seçim sürecini demokratça, medeni şekilde ve centilmence yürütmeyip etik dışı yolları tercih eden hangi aday ve/veya hangi parti olursa olsun her halükarda kaybetmiştir. İmren Nilay Tüfekci'nin bir daha ilimizde siyasi bir hevese kapılmamasını ve kendisine hiçbir siyasi parti tarafından benzer imkân tanınmamasını temenni ediyorum."

kerami gürbüz imren nilay tüfekci