Samsun Bunu da Gördü! Arazide Taşıma Sistem Dönemi

TAKİP ET

Samsun'da tartışmalara neden olan Tarım Lisesi'nin arazisi, Büyükşehir'in 'akılalmaz arazi taşıma sistemi' ile ranta dönüştü. Arazi taşıma işlemini meclis üyeleri, aylar sonra farketti. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin merkez ilçelerde kullanılmayan arazileri tespit etmek için özel bir ekip kurduğu biliniyordu. Daha önce İlkadım ilçesinde bir araziyi kendi sorumluluğuna alıp belediye hizmet alanı olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi'nin bu tartışmalı girişimi sonrası, Atakum ilçesinde yaşanan şaşırtıcı arazi taşıma işlemini meclis üyeleri aylar sonra farketti. 

İshak Memişoğlu 

MECLİS ÜYELERİ AYLAR SONRA FARK ETTİ 

Büyükşehir Belediyesi, daha önce protokol cami yapılmasıyla gündeme gelen İl Emniyet Müdürlüğü arkasında yer alan yıkılan Tarım Meslek Lisesi arazisini Atakum Kamalı'da yer alan konut ve ticaret alanına kaydırdı. Söz konusu konut ve ticaret alanı ise Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'na cephe 20 bin metrekare büyüklüğündeki yeşil alana kaydırıldı. 20 bin metrekarelik yeşil alan ise, Tarım Meslek Lisesi arazisine taşındı. Büyükşehir Belediyesi, arazileri taşıyarak oluşturduğu Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'na cephe 20 bin metrekare alan üzerindeki konut ve ticaret alanının satışı konusunda Encümene yetki veren kararıda meclisten itirazlara rağmen geçirdi.  Söz konusu arazinin 60 milyon lira bedelle satışa çıktığı öğrenildi. 

MİMARLAR ODASI RANTA DİKKAT ÇEKTİ 

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanlığı'da, İl Encümenine satış yetkisi veren karar ile Atakum ilçesi sınırlarında kullanım alanı kararlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin kararların iptali ve yürütmenin durdurulması için Samsun İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mimarlar Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İshak Memişoğlu, son dönemde yeşil alanların yerel yönetimlerce alınan kararlarla kent merkezi dışına çıkarılarak yada kaydırma yöntemi ile rant alanları oluşturulduğuna dikkati çekerek,"Bu rant girişimine son dönemde iyice rastlamaya başladık. Yerel yönetimler, çıkarları ile halkın kullanımında olan arazileri kaydırma yöntemi ile kendilerine çıkar sağlama yoluna gidiyorlar. Biz Mimarlar Odası olarak Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararları çok ince detayına kadar gece gündüz inceliyoruz. Hukuksuz gördüğümüz yerde hukuksal haklarımızı kullanıyoruz "dedi. 

'Kendilerine çıkar sağlıyorlar' 

 İmar planları ve satış kararına Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nce dava açıldı.Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İshak Memişoğlu, "Yerel yönetimler, halkın kullanımında olan arazileri kaydırma yöntemi ile kendilerine çıkar sağlama yoluna gidiyorlar. Takipteyiz "dedi. 

SBB Başkanı Mustafa Demir 

 Büyükşehir, boşta olan arazileri tespit etmek için özel bir ekip kurmuştu. 

18 EKİM 2021 

Haber: Zekeriya FIRAT