Samsun Büyükşehir Belediye ekipleri Atakum Kent Meydanı'nı yıktı

TAKİP ET

SBB ekipleri sabah saatlerinde Atakum ilçesinde kültürel etkinlikler ile konserlerin yapıldığı Kent Meydanı'nı dozerlerle yıkmaya başladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) ekipleri, sabah saatlerinde Atakum Kent Meydanı'na dozerlerle girdi. Çevreki şaşkın gözlere aldırmayan ekipler, Kent Meydanı'nı yıkmaya başladı. 

MAHKEME KARAR VERDİ 

SBB Meclisi CHP Grup Başkavekili Hasan İpek konuyu meclis gündemine taşıdı. SBB Başkanı Mustafa Demir'in yönettiği toplantıda söz alan CHP'li Hasan İpek, "9 bin 512 metrekare alana sahip Emek Parkı içerisinde yapılabilecek iş ve işlemler Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 14.07.2015 tarih ve 272 sayılı kararı kapsamında (10.000 m² altındaki park alanları) Atakum Belediyesi yetki ve sorumluluğundadır. 
Yapılan yıkım-imalat işlemi sadece park alanı değil, şahıs ve Atakum Belediyesi mülkiyetindeki 8433 ada 9 parselde imar planlarında Belediye Hizmet Alanı olarak belirlenmiş alana da taşmaktadır.

Mülkiyeti Atakum Belediyesi'ne ait imarda sosyal ve kültürel tesis olan 8433 ada, 12 parselde yer alan Teknopark alanı olarak bilenen Belediye Hizmet Alanı (3133 m²) ve önündeki Park Alanı'na (2261 m²) ait imar planı, Samsun 2. İdari Mahkemesi'nin 28.04.2023 tarih 2022/623 sayılı kararı ile iptal edilmiştir. Bu kapsamda Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne 8433 ada, 12 parseli boşaltmasına ilişkin tebligat iletilebilir "dedi. 

ARAZİ ATAKUM'UN 

İpek şöyle devam etti; "Orası Atakum'un Kent Meydanı olarak kullandığı tek yer. Orada Atakum Belediyesi'nin ve bir vatandaşın hakkı var. Böyle bir yıkım nasıl yapılabiliyor? Yasaya göre orada Atakum Belediyesi sorumludur. Atakum Belediyesi ve vatandaşın arazisinde bu tür kazı yapılması uygun mudur?31 Mart yerel seçimlerinden sonra gelecek kişi buraya karar vermeli "dedi. 

SBB Başkanı Mustafa Demir ise konudan haberdar olduğunu söyledi. 

samsun atakum samsun haber yıkım