Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı yapıldı

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı son Toplantısı'nda 4 madde görüşülerek karara bağlandı.

Meclis toplantısında, Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında, Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 4 gündem maddesinden biri oy birliği ile, 3'ü ise oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı.

Gündem maddelerinden biri, Gülsan Sanayi Sitesi'nin kamulaştırılması için kullanılacak 600 milyon TL (ana para) kredi kullanım yetkisi teklifiydi. Bu teklif ile ilgili yapılan oylamada, CHP, İYİ Parti, BBP ve YRF meclis üyelerinin 'hayır' oylarına rağmen AK Parti ve MHP meclis üyelerinin 'evet' oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi.

Diğer bir gündem maddesi ise Tekkeköy'deki 100 bin m2'lik arsanın satışında encümene yetki verilmesi teklifiydi. Bu teklif de oy çokluğu ile kabul edildi. Ancak CHP, İYİ Parti, BBP ve YRF meclis üyeleri, satışa karşı çıkmadıklarını ancak satılan alana sanayi tesisi yapılmasının ilçedeki hava kirliliğine ve olumsuz etkilere neden olabileceğini belirtti ve 'ret' oyu verdi.

Ayrıca, "SASKİ Genel Müdürü adına yetkili sendika ile sözleşme imzalamak için büyükşehir belediye başkanına yetki verilmesi teklifi" madde oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki tarihi ise 13 Mayıs Pazartesi günü olarak belirlendi.