Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çilek Üreticilerine Eğitim Vermeye Devam Ediyor

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kavak ilçesinde düzenlediği "Çilek Yetiştiriciliği" eğitimi ile çiftçilere çilek yetiştiriciliğinde kullanılan yeni tarım teknik ve teknolojilerini öğretiyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kavak İlçesinde Kavak Yerel Eylem Grubu (YEG) ve çiftçi talepleri doğrultusunda "Çilek Yetiştiriciliği" eğitimi düzenledi. Eğitim programına Kavak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ergin Taş, Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz, Kavak Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği Müdürü Ebru Akman ve YEG uzmanı Arif Adnan Gecgel, Kavak kadın kooperatif üyeleri, teknik personeller ve yaklaşık 40 çiftçi katıldı.

Eğitim, Kavak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü seminer salonunda gerçekleştirildi ve çiftçilere dünyada ve Türkiye'de çilek yetiştiriciliği ile Samsun perspektifinde çilek yetiştirilmesinde izlenmesi gereken yol haritası çizildi. Yeni tarım teknik ve teknolojilerinin kullanıldığı yöntemler anlatılarak, açık alanda çilek yetiştiriciliği ile alçak tünel, yüksek tünel ve sera ortamlarında yetiştiricilik yapılmasının avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi verildi.

Eğitim çalışması, çilek üretiminde daha verimli ve karlı yöntemlerin sağlanması amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Ziraat Yüksek Mühendisi Hicran Çıkış Kanca, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçilere sağladığı desteklerin çilek üretimini artırdığını vurguladı. Kanca, çiftçilerin daha bilinçli ve başarılı bir şekilde çilek yetiştiriciliği yapabilmesi için bu tür eğitim programlarının önemli olduğunu ifade etti.

Kavak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ergin Taş ve Kavak Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği Müdürü Ebru Akman ise çilek yetiştiriciliği eğitim programının önemine dikkat çekerek, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile yeni eğitimlerin devam etmesinin önemli olduğunu belirttiler.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çilek Üreticilerine Eğitim Vermeye Devam Ediyor Kavak İlçesinde Kavak Yerel Eylem Grubu (YEG) Çilek Yetiştiriciliği çevre doğa tarım ekonomi samsun haber gündem haber