Samsun Büyükşehir Belediyesi Engelli Ailelerini Yalnız Bırakmıyor

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyler ve ailelerine yönelik sunduğu desteklerle toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemine vurgu yaparken, her kesimin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çabalarını sürdürüyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Birimi, engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılama ve ailelerine destek olma misyonuyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çerçevede, engelli annelerine yönelik özel hizmetler de sunuluyor. Ekipler, belirli periyotlarda engelli bireylerin aileleriyle buluşarak evlerinde ziyaretler gerçekleştiriyor ve talep/ ihtiyaçlar doğrultusunda destek sağlıyorlar.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, toplumun her kesimine yönelik özel çalışma ve hizmetler sunarken, engelli bireyler ve ailelerinin yanında olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Engelli Hizmetleri Birimi, engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli faaliyetler düzenlerken, engelli anneleri için de özel etkinlikler ve ziyaretler düzenliyor.

Engelli Hizmetleri Birim Sorumlusu Çağla Yücel, yaptıkları çalışmalarla ilgili, "Engelli bireylerin anneleri benim tanıdığım en güçlü anneler. Onların yanına geldiğimizde ve içlerine girdiğimizde, bu işin asıl kahramanlarının onlar olduğunu görüyoruz. Engelli bireylere ve ailelerine yönelik birçok destek ve etkinlik düzenliyoruz" ifadelerini kullandı.

Engelli annelerinden Rabia Uzun da, Büyükşehir Belediyesi'nin engelli bireylere yönelik hizmetlerinin hayatlarına önemli katkılar sağladığını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri çok fazla. Hem çocuğumuzun gelişimi açısından hem bizim sosyalleşmemiz açısından hayatımıza dokundu" şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Birim Sorumlusu Çağla Yücel Samsun Haber samsun Engelli bireyler