Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden Öğrencilere Ücretsiz Deneme Sınavı

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, Samsun genelindeki tüm 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz LGS ve TYT deneme sınavı düzenlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen deneme sınavları, 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminden başlayarak bu eğitim yılında da devam ediyor. 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde ise dört LGS ve dört TYT sınavı olarak planlanan deneme sınavlarının üçüncüsü gerçekleştirildi.

Toplamda 70 bin öğrencinin katıldığı deneme sınavlarının soru çözümleri, belediyenin Youtube kanalı üzerinden yayınlanacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İdris Akdin, eğitim alanında yapılan çalışmalara destek vererek öğrencileri desteklemeye devam ettiklerini belirtti.

Akdin, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürüttüğümüz iş birliğini bu yıl da sürdürüyoruz. Hazırlanan sınav kitapçıklarının basımı noktasında destek verdik. LGS ve dört TYT’ye hazırlanan öğrencilerimizin talep ve ihtiyaçlarına yönelik olarak çalışmalar yapmaya devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İdris Akdin deneme sınavı samsun samsun haber