Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden Silajlık Mısır Desteği

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede 12 bin dekar alanda verilecek silajlık mısır tohumu desteği için Çarşamba ilçesinde tören düzenledi. İşte detaylar...

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğiyle silajlık mısır yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla önemli bir adım attı. 13 ilçede 12 bin dekar alanda gerçekleştirilecek olan silajlık mısır tohumu desteği için Çarşamba ilçesinde tören düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi'nin "Her Zaman Üreticinin Yanında" projesi kapsamında geçen yıl 1.200 paket olan silajlık mısır desteğinin bu yıl 2 kat artırılarak yaklaşık 2 bin 40 pakete çıkarıldığı açıklandı.

13 ilçede (Alaçam, Atakum, Asarcık, Bafra, Çarşamba, Havza, Kavak, Lâdik, Ondokuzmayıs, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme, Vezirköprü ve Yakakent) silajlık tohum desteği sağlanacak.

Törende konuşan Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, tarımın ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak desteklerin artarak devam etmesini önemsediğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ali Korkmaz ise tarımın gelişmesinin ülke ekonomisi için hayati önem taşıdığını ifade etti ve projenin 12 bin dekar alanda 72 bin ton üretim hedefine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Törene katılan diğer yetkililer de projenin önemini vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti.

samsun Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Büyükşehir Belediyesi den Silajlık Mısır Desteği Silajlık Mısır Desteği 13 ilçede destek Törende konuşan Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım tarımın ve hayvancılığın önemi Tarım ve Orman İl Müdürlüğü çarşamba ilçes