Samsun caddelerinde köpek istilası

TAKİP ET

Samsun sokakları son zamanlarda köpeklerin istilasına uğradı. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı'nın talimatı olduğuna dikkati çekerek belediyelere çağrı yaptı.

Samsun'da barınakta olması gereken can dostlar, son dönemde sokaklarda sürü olarak görülmeye başlandı. Kent merkezinde sürü olarak görülen köpekler, vatandaşlarıda tedirgin etmeye başladı. 

VATANDAŞTAN 
ÖNLEM ÇAĞRISI 

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokak hayvanlarına sahip çıkılması konusunda belediyelere talimatları olduğuna dikkati çekerek, "Can dostların yeri barınaklardır. Cumhurbaşkanı'nın bu konuda talimatı var. Ancak son dönemde belediyeler topladıkları köpekleri kırsala bırakıyor. Orada aç kalan hayvanlarda bir şekilde kent merkezine iniyor. Son dönemde ise sürü olarak dolaşmaya başladılar. Çoluk çocuğumuz var, yaşlılarımız var. Bu sürüler saldırsa ne yapacaklar. Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşanan facialar gibi Samsun'da bir olay olmadan belediyeler önlem almalı "dedi. 

KENT MERKEZİNDE 
KÖPEK SÜRÜSÜ 

Sosyal medyada İlkadım ilçesi 23 Nisan Ortaokulu ve Sakarya İlköğretim Okulu önünde dolaşan köpek sürüsünün videosunu paylaşan Volkan Sandıkçı adlı vatandaş, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve yetkili kurumlara çağrı yaptı.  Zekeriya FIRAT