Samsun Çarşamba'da Ekmek 4 TL!

TAKİP ET

Samsun'da geçen ay ekmeğe yapılan 1 TL'lik zammı vatandaşlara yansıtmak istemeyen Çarşamba Belediyesi ve Fırıncılar Odası, marka ile ekmek fiyatını 4 TL olarak belirledi

Samsun'da 14 Şubat'ta alınan karar gereği ekmek fiyat tarifesine zam yapılmıştı. 200 gramı 4 TL'den satılan ekmeğin fiyatı 5 TL'ye yükseltilmişti. Fırıncı esnafı, artan maliyetler nedeniyle yılbaşında zam kararı almıştı ancak hayata geçirilmesi 14 Şubat'ı buldu.

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, fırıncıların uzun zamandır maliyetinin altında ekmek satışı yaptığını belirterek, fiyat güncellemesi yapmak zorunda kaldıklarını söylemişti.

Çarşamba Belediyesi ve Çarsamba Fırıncılar Odası ve fırıncı esnafı, deprem bölgesine 2 TIR dolusu 43 bin ekmek göndermişti.

MARKA SATIŞI 4 TL

Ancak Çarşamba ilçesinde alınan kararla marka ile ekmek fiyatı 4 TL olarak belirlendi. Çarşamba Fırıncılar Odası Başkanı Esat Akkaya ve yönetim kurulu üyeleri, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan'ı ziyaret etti. Halit Doğan, "Hemşehrilerimizin yaşam şartlarını kolaylaştırmak ve sosyal bir farkındalık oluşturmak adına ilçemizde marka ile ekmek  4 TL'den satılacak. İlçemizdeki STK'lar ve diğer kurumlarımızla iş birliği içinde; hemşehrilerimize en iyi hizmeti götürmek için çalışmaya devam ediyoruz. Biz her zaman hemşehrilerimizin yanındayız" dedi.

N. Alper CABBAR