Samsun Çatalarmut'a 'Kreş ve Kültür Evi'

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi tarafından hazırlanan 'Her Mahalleye Kreş ve Kültür Evi' projesinin ilk durağı Çatalarmut Mahallesi oldu. Başkan Necattin Demirtaş, "Çocuklar yuvada eğitimlerini alırken, annelerimiz de kurslarda vakit geçirecekler" dedi

Eğitimde fırsat eşitliğinden mahrum kalan çocuklara yönelik İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş tarafından hayata geçirilen "Her Mahalleye Bir Kreş" uygulaması meyvelerini veriyor.

İlk olarak Çatalarmut Mahallesi'nde kurulan Kreş ve Kültür Evi'nde 50 minik öğrenci, 200 metrekare çocuk oyun alanının yanı sıra ve 7/24 güvenlik kameralı ve korunaklı mekanda eğitimlerini alacak.

Çocukların gelişimi için öneme sahip 'okul öncesi eğitime' katkı sağlayacak olan Kreş ve Kültür Evi, çalışan anneler için de büyük bir kolaylık olacak.

KÜÇÜK YAŞTA EĞİTİM
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Her Mahalleye Kreş ve Kültür Evi projemizdeki amacımız dar gelirli ailelerimizin çocuklarına küçük yaşta eğitim vermek. İlk olarak Çatalarmut Mahallesi'nde hizmete açacağımız projemizi; Zeytinlik, İlyasköy, Badırlı (Ataköy) başta olmak üzere tüm mahallelerimizde uygulamak" dedi.

ANNELERE KURS İMKANI
İlkadım Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi'nin  iş birliğinde usta eğitmenlerle minik öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Necattin Demirtaş, şöyle konuştu; "Anne ve çocukların bağını koparmadan, annelerin taleplerini dikkate alarak çeşitli kurslar açacağız. Çocuklar yuvada eğitimlerini alırken, annelerimiz de kurslarda vakit geçirecekler."

Duygu EKER KAYA