Samsun'da 2023 Yılında Gerçekleşen Afetlerde 5 Bin 907 Çiftçi Zarar Gördü

TAKİP ET

Samsun'da geçen yıl meydana gelen doğal afetler, 388 mahallede 5 bin 907 çiftçiyi olumsuz etkiledi. Fırtına, heyelan, dolu, sel-su baskını ve yıldırım gibi olaylar nedeniyle tarım ve hayvancılık alanlarında zararlar meydana geldi.

2023 yılı Samsun için afetlerle dolu bir yıl oldu. Fırtına, heyelan, dolu, sel-su baskını ve yıldırım gibi doğal afetler, 388 mahallede toplam 5 bin 907 çiftçiyi ve 15 bin 15 dekar alanı olumsuz etkiledi. Merkez ilçelerden Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy'de yaşanan sel ve fırtına afetleri, 2 mahallede zarar meydana getirdi. Diğer ilçelerde de benzer şekilde afetlerin etkisiyle tarım ve hayvancılık alanlarında kayıplar yaşandı.

Özellikle Alaçam, Asarcık, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, Havza, İlkadım, Tekkeköy, Vezirköprü ve Yakakent gibi ilçelerde kayıtlara geçen zararlar arasında hayvan kayıpları, seraların zarar görmesi, samanlık ve ağıl hasarları yer alıyor. Toplamda 2023 yılında yaşanan doğal afetler, Samsun'un tarım ve hayvancılık sektöründeki 5 bin 907 çiftçiyi ve 15 bin 15 dekar alanı olumsuz etkiledi.

Samsun afet sel heyelan 2023 yılı afet raporu samsunhaber gündem haber