Samsun'da 31 Mart seçimleri için son hazırlıklar tamamlandı

TAKİP ET

Samsun'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırlıklar tamamlandı. Şehirde 1 milyon 38 bin 991 seçmen, 3 bin 656 sandıkta oy kullanacak. Yüksek Seçim Kurulu'na bağlı İl Seçim Kurulu ve okullarda son kontroller yapıldı. Sandıklar, sınıflara yerleştirilirken, polis tedbirleri alarak güvenliği sağladı. Sandık başkanları, oy pusulalarını almak için hazır durumda.

Samsun, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne hazır durumda. Şehirde toplam 1 milyon 38 bin 991 seçmen, 3 bin 656 sandıkta oy kullanacak. Samsun'da Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bağlı İl Seçim Kurulu ve okullarda seçim için gerekli hazırlıklar tamamlandı.

Seçim hazırlıkları, son güne kadar devam etti. YSK, seçim pusulalarını okulların isimlerine göre çuvallara yerleştirirken, okullar da sınıfları oy kullanma işlemine hazır hale getirdi. YSK'dan temin edilen sandık ve seyyar kabinler sınıflara yerleştirilirken, sıralar da oy kullanımını engellemeyecek şekilde düzenlendi.

Polis ekipleri de İl Seçim Kurulu'nun önünde bariyerler ve koridorlar oluşturarak, oy çuvallarının güvenli bir şekilde gelmesini sağlamak için tedbir aldı. Ayrıca sandık başkanları, kullanılacak oy pusulalarının yer aldığı çuvalları 31 Mart Pazar günü saat 04.00 itibarıyla Samsun İl Seçim Kurulu'ndan alabilecekler.

samsun yerel seçim gündem siyaset