Samsun'da 352 Depremzede Aileye Çarşambalılar Kucak Açtı

TAKİP ET

Samsun'un Çarşamba ilçesine 352 depremzede aile yerleşirken, tüm ihtiyaçları gideriliyor. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "Biz, gönlü güzel insanların memleketiyiz. Bugünlerimizi el birliği ile atlatacağız" dedi

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler sonrası Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın koordinatör olarak görevlendirildiği Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine tüm Samsun'dan yardımlar akın akın ulaşmaya devam ediyor.

Çarşamba Belediyesi, depremin ilk anından itibaren yaraları sarmak için bölgede çalışmalarını sürdürüyor. İş makineleri, temizlik araçları ve personeller bölgede çalışmalarına devam ediyor.

Elbistan'da kurulan Çarşamba Belediyesi Aşevi Çadırları'nda depremzede vatandaşlara, arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına katılan ekiplere sıcak yemek ikramında bulunuluyor. Aşevinde hazırlanan yardım kolileri depremzede vatandaşlara ulaştırılıyor.

BİN 170 DEPREMZEDE GELDİ
Çarşamba'da 352 depremzede aile, toplamda bin 170 kişi bulunuyor. Deprem bölgesi Elbistan'a Çarşamba'dan 148 yardım tırı ulaştırıldı. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, geçtiğimiz günlerde Elbistan'da incelemelerde bulundu.

Diğer yandan Çarşamba Belediyesi yardım elini Afrika'ya da ulaştırıldı. Çarşambalı hayırseverlerle birlikte Afrika Sudan'da Çarşamba Belediyesi tarafından su kuyusu açıldı. Afrikalı vatandaşların yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi.

YARALARIMIZI BİRLİKTE SARIYORUZ
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "Asrın felaketini tüm Türkiye el ele vererek aşmaya çalışıyoruz. Yaralarımızı birlikte saracağız, kimsenin bir şüphesi olmasın. Elbistan'a gıda, hijyen, yakacak gibi birçok yardımı ulaştırdık. Meslek lisesi öğrencilerimizin hazırladığı sobalar ve seyyar tuvaletleri de bölgeye gönderdik. Çalışma arkadaşlarımız ve iş makinelerimiz bölgede. Aşevimiz, Meşhur Çarşamba Köftecimiz ve BOTAŞ depremzede kardeşlerimiz için bölgedeydi, günlerce vatandaşlarımıza sıcak yemek ikramında bulunduk. Biz, gönlü güzel insanların memleketiyiz" dedi.

DEPREMZEDELERE KUCAK AÇTIK
Çarşamba'da 352 depremzede ailenin bulunduğunu belirten Başkan Halit Doğan, şöyle konuştu; "İlçemizde depremden etkilenen bin 170 kardeşimiz bulunuyor. Çarşambalı kardeşlerimiz, depremzedelerimize kucak açtı. Depremden etkilenen kardeşlerimizi, belediyemiz psikologları tek tek ziyaret ederek psikolojik destek sağlıyor. Belediyemiz Aşevi'nde hazırlanan yemekler, Öğretmenevi'mizde kalan depremzedelerimize 3 öğün ulaşıyor. Deprem bölgesinden gelen öğrencilerimiz için de çeşitli etkinlikler planlıyoruz. Bu süreci çocuklarımızın en sağlıklı biçimde atlatabilmesi için çalışıyoruz. Bugünlerimizi el birliği ile atlatacağız."

N. Alper CABBAR

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "Çarşambalı hemşehrilerimizin gönüllerinden koparak getirdikleri yardımları deprem bölgesine ulaştırıyor, ilçemize deprem bölgesinden gelen kardeşlerimizi en iyi şartlarda ağırlamaya özen gösteriyoruz” dedi. 

Çarşamba'da eğitim hayatına devam eden meslek lisesi öğrencilerinin hazırladığı sobalar ve seyyar tuvaletler deprem bölgesine gönderildi.


 

AFRİKA'YA SU KUYUSU

Gönül belediyeciliğini ön plana alan ve birçok yardım faaliyetinde en ön safta bulunan Çarşamba Belediyesi, bu sefer de Afrika'da su sıkıntısı çeken vatandaşlar için su kuyusu açtırdı.

Afrika'da su kuyusu açtıklarını sosyal medya hesaplarında duyuran Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan paylaşımında, "Bir yudum su, bir hayır dua. Meşhur Çarşamba Köftecisi Mustafa Şahin vesilesiyle Çarşamba Belediyesi Su Kuyusu Hayratımız, Afrika, Sudan’da açıldı.. Rabbim niyetimizi kabul etsin” ifadelerine yer verdi.