Samsun'da 4 Kalp Rahatsızlığı Tek Operasyonla Tedavi Edildi

TAKİP ET

Samsun'da 24 yaşındaki Resul Con, doğuştan kalp sorunlarıyla mücadele ederken, kalbindeki dört farklı rahatsızlık tek bir açık kalp ameliyatıyla tedavi edildi. Hastanın sağlığına kavuşması, cerrahi ekibin başarılı müdahalesiyle gerçekleşti.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, literatürde oldukça nadir görülen doğuştan kalp rahatsızlıkları bulunan 24 yaşındaki Resul Con, başarılı bir açık kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Con'un kalbinde delik, aort kapağı darlığı, aort koarktasyonu (doğumsal darlık) ve aort anevrizması gibi ciddi sorunlar mevcuttu. Bunların yanı sıra, ana damarda balonlaşma da tespit edilmişti. Bu rahatsızlıklarla mücadele etmek için Con, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Burada, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı ekibi tarafından gerçekleştirilen açık kalp ameliyatıyla Con'un kalp kapağı tamir edilerek, aort kapağı değiştirildi ve ana damarda bulunan balonlaşma ile aorttaki doğumsal darlık bölgesine suni damar yerleştirildi.

Ameliyatı gerçekleştiren ekip lideri Dr. Öğr. Üyesi İlker Hasan Karal, hastanın doğuştan üç farklı kalp rahatsızlığıyla mücadele ettiğini belirtti. Con'un kalbindeki delik ve iki yaprakçıklı kalp kapağı nedeniyle kalp fonksiyonlarının olumsuz etkilendiğini açıkladı. Ayrıca, ana damarda daralma ve incelme gibi sorunlar da tespit edilmişti.

Ameliyat sonrası Con'un sağlık durumu olumlu bir seyir izledi ve birinci haftada taburcu olma durumuna geldi. Karal, hastanın yaşadığı dört sorunu tek seferde başarıyla çözdüklerini belirterek, bu tür nadir görülen hastalıkların tedavisinde cerrahların deneyiminin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Con, çocukluk döneminde yaşadığı bazı belirtilerle kalp sorunlarının farkına vardığını ve büyüdükçe bu sorunların daha da belirginleştiğini ifade etti. Özellikle sağlık raporu almak için başvurduğunda aort damarındaki genişlemenin arttığını öğrendiğini belirtti ve hemen hastaneye başvurarak tedaviye başlandığını aktardı.

Ameliyat sonrası sağlık sorunlarının ortadan kalktığını ifade eden Con, doktor ve hastane ekibine teşekkür etti. Bu başarılı tedavi süreci, Con'un yaşadığı sağlık sorunlarının üstesinden gelmesinde ve sağlığına kavuşmasında kritik bir rol oynadı.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dr. Öğr. Üyesi İlker Hasan Karal Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Resul Con samsun haber samsun