Samsun'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İçin Farkındalık Yürüyüşü 

TAKİP ET

Terme İlçesi'nde Kadın Grubu, Kadına Yönelik Şiddeti Protesto Etmek İçin Sokaklara İndi

Samsun'un Terme ilçesinde, mahalle sakinlerinden oluşan bir kadın grubu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü anmak ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla farkındalık yürüyüşü düzenledi.

"Kadın, Toplumun Temel Gücüdür"

Yürüyüşe katılanlar, "Toplumun temel yapı taşı olan aile unsurunu birleştiren, bütünleştiren en önemli güç kadındır. Bugünün önemi dolayısıyla emekçi tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyoruz. Öte yandan toplumumuzda canice katledilen tüm kadınlarımızı rahmetle anıyoruz ve bugün onları anmak için bin 500 metrelik yürüyüş yapıyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı.

Mahalle Muhtarı Kadınları Ziyaret Etti

Sakarlı Mahallesi Muhtarı Cemal Elay, etkinlik kapsamında mahalle kadınlarını ziyaret ederek, "Tüm kadınlarımızın gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Bu manidar günde bir araya gelerek etkinlik düzenleyen mahallemiz kadınlarını da canı gönülden tebrik ediyorum" dedi. Muhtar Elay, etkinlikte katılan kadınlara karanfil dağıtarak dayanışma gösterdi.

Program, muhtarın kadınlara karanfil dağıtmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu. Bu tür etkinliklerle kadınların sorunlarına dikkat çekilmesi ve toplumda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

samsun terme ilçesi 8 mart dünya kadınlar günü farkındalık yürüyüşü samsunlu kadınlar kadına yönelik şiddeti protesto samsunhaber haber gündem