Samsun'da 9 koltuk için müthiş yarış

TAKİP ET

Samsun'da 9 vekil koltuğu için bağımsız adaylarda dahil müthiş bir mücadele veriliyor. Partilerin liste başları ve tüm adaylar, 9 koltuktan birine oturabilmek için yoğun çaba harcıyor.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 3 gün gibi kısa bir süre kaldı. Siyasi partilerin milletvekili adayları, Samsun'un 9 vekil koltuğuna oturabilmek için kıyasıya bir mücade veriyor. Adaylar, Samsun'un kırsalında ve kent merkezinde 'tam saha pres' şekilde çalışarak projelerini anlatıyor, destek istiyor. 

ADAYLAR SAHADA TAM SAHA PRES ÇALIŞIYOR 

Samsun'da seçime kendi listelerinden giren Cumhur İttifakı'nın ortakları AK Parti, MHP ve BBP milletvekili adayları, Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'a ve partilerine destek istiyor. AK Parti Samsun Milletveli Adayları Mehmet Muş, Çiğdem Karaaslan, Yusuf Ziya Yılmaz, Orhan Kırcalı, Ersan Aksu,  Mücahit Yılmaz, Havva Şen Saygın, Uğur Etli, İrfan Şenocak, vatandaşlara yapılanları ve yapılacak projeleri anlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AK Parti'ye destek istiyor. 

MHP Samsun Milletvekili Adayları İlyas Topsakal, Abdullah Karapıçak, Hüseyin Demir, Berfin Kara, Yunis Aksu, Yaşar Dursun, İbrahim Yüksel, Hami Korkmazlı ve Abdülvahit Vardar'da kenti karış karış gezerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve partilerine destek istiyor. 
Büyük Birlik Partisi Samsun Milletvekili Adayları Bahadır Şahin, Erdal Avcı, Yılmaz Akkuş, Aysel Kesim, Resul Saraçoğlu, Yavuz Yeter, Sadettin Sönmez, Ramazan Örsel ve Yakup Selvi'de çalışmalarına devam ediyor. BBP'de en etkin saha çalışmasını BBP'li Erdal Avcı gerçekleştiriyor.  

MİLLET İTTİFAKI ADAYLARI KENTİ KARIŞ KARIŞ GEZİYOR 

Millet İttifakı'nın ortakları CHP ve İYİ Parti ise Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve partilerine destek arıyor. CHP Samsun Milletvekili Adayları Murat Çan, Mehmet Karaman, Mustafa Yeşilyurt, Nazan Güneysu, Mehmet Özdağ, Suat Yıldız, Neşe Kangüleç, Nilsu İrem Koçyiğit Bahadır ve Özler Yılmaz, Samsun'u karış karış gezerek, iktidara yönelik eleştirilerini ve yapacakları projeleri halka anlatıyor. İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayları Erhan Usta, İmren Nilay Tüfekçi, Ahmet Karkucak, Yunus Gün, Birsen Öztürk, Halil İbrahim Yalgın, Efe Aydın, Ufuk Gülşen ve Kazım Can Şen'de kent merkezi ve kırsalda etkin bir saha çalışması sürdürüyor. Kentin kronik sorunlarını gündeme taşıyan İYİ Partili adaylar, çözüm önerilerini anlatarak destek istiyor. 

TİP'LİLERDEN ETKİN ÇALIŞMA 

Öte yandan 14 Mayıs seçimlerinin Samsun'da sahada en etkin isimleri arasında Türkiye İşçi Partisi'nin(TİP) adaylarıda yer alıyor. TİP Samsun Milletvekili Adayları Arslan Bolat, Özge Göksu, Tunahan Gök, Onur Çelik, Gülcay Kaya, Hilmi Özdemir, Aral Demircan, Kemal Serdar Erbil ve Buse Bade İskent, partilerine ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek arıyor. Sahada en etkin çalışma sürdüren isim ise Av. Arslan Bolat olarak öne çıkıyor. 

BAĞIMSIZ ADAY EMİR'DEN SIRA DIŞI KAMPANYA 

14 Mayıs seçimlerinde Bağımsız Samsun Milletvekili adaylarıda sahada çalışmalar yürütüyor. Bağımsız Samsun Milletvekili Adayları Murat Emir, Serhat Köroğlu, Gökhan Cıgalı, Mustafa Çoban ve Ahmet Uzun vatandaştan destek istiyor. Samsun'da sıra dışı bir seçim kampanyası sürdüren, kenti adeta karış karış gezerek vatandaşları dinleyen Bağımsız Samsun Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, 'Her evden bir oy' istiyor. Emir, vatandaşların mevcut siyasi kültürden sıkıldığını belirterek, "Samsun'un sorunlarını bağımsız olarak ben mecliste dile getireceğim "ifadelerini kullanıyor.  

Zekeriya FIRAT