Samsun'da Afetzedelere 'Kardeş Kart'

TAKİP ET

Samsun'a gelen afetzedeler, 'Kardeş Kart' uygulaması ile 31 Ağustos'a kadar tüm toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanacak

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgeden Samsun'a 20 binin üzerinde afetzede vatandaş geldi.

Kente gelen afetzedelerin toplu taşımadan ücretsiz yararlanmalarını sağlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmayı ‘Kardeş Kart’ uygulaması ile sürdürüyor. ‘Kardeş Kart’ uygulaması ile afetzede vatandaşlar 6 ay boyunca toplu taşıma araçlarından ve Tekel Otopark'ından ücretsiz olarak yararlanabilecek.

31 AĞUSTOS'A KADAR ÜCRETSİZ
SAMULAŞ Genel Müdürü Gökhan Beler, 'Kardeş Kart'a sahip olmak isteyen vatandaşların öncelikle AFAD veya e-Devlet üzerinden 'afetzede olduklarını gösterir belge' almaları gerektiğini ifade ederek, "Vatandaşlarımız aldıkları belge ve kimlikleriyle Büyük Cami altgeçidindeki Samkart Başvuru Merkezi'ne geldiklerinde müracaatlarını alıyoruz, ardından kartlarını teslim ediyoruz" dedi.

Genel Müdür Beler, "Afetzede vatandaşlarımız toplu taşımadan ücretsiz olarak yararlanıyorlardı. Şimdi bu hizmeti ‘Kardeş Kart’ uygulaması ile sürdürüyoruz. Kardeş Kart ile 31 Ağustos'a kadar afetzede vatandaşlarımız, tüm toplu taşıma araçlarından ve yine Tekel Otoparkı'ndan ücretsiz faydalanabilecekler" diye konuştu. 

AFETZEDELER TEŞEKKÜR ETTİ
Adıyaman'da depremi yaşayan ve Samsun'daki akrabalarının yanına gelen Furkan Gürbüz, kendilerine verilen yardımların maddi desteğin yanında manevi olarak da çok önemli olduğunu söyledi. Afetzede Selim Yeşilyurt ise, "Bir sabah kalktık. Her şey yerle bir olmuştu. Hiçbirşeyimiz kalmamıştı. Ama devletimiz yanımızda idi. ‘Kardeş Kart’ uygulaması da bizim için çok güzel oldu. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

Nazım AKPINAR