Samsun'da AK Parti'ye 14 Meclis Üyesi Transfer Oldu

Samsun'da AK Parti'ye 14 Meclis Üyesi Transfer Oldu

TAKİP ET

31 Mart yerel seçimlerinde 7 ilçede Yeniden Refah Partisi ve İYİ Parti'den belediye meclis üyesi seçilen ancak partilerinden istifa eden 14 meclis üyesi, AK Parti kadrolarına katıldı. Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, "AK Parti'de lidere karşı kırgınlık, küskünlük olmaz. Baba ocağına, yuvalarına geri döndüler" dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Samsun'da partisine geçen belediye meclis üyelerine rozet takma ve teşkilat iftar programına katıldı. İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen programda; Ayvacık, Kavak, Ladik, İlkadım, Vezirköprü, Yakakent ve Bafra'dan Yeniden Refah Partisi ve İYİ Parti'den istifa eden 14 meclis üyesi AK Parti'ye katıldı.

Meclis üyeleri, Samsun ve ilçeleri için daha güçlü bir hizmet anlayışıyla çalışacaklarını belirterek, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse ve ilçe teşkilat yönetimlerine teşekkür etti.

AK PARTİ AİLESİNE HOŞGELDİNİZ

AK Parti'li Başkan Mehmet Köse ise, teşkilat olarak büyük ve güçlü bir aile olduklarını belirterek, "Farklı siyasi partilerde görev yapan belediye meclis üyesi arkadaşlarımız, AK Parti'mizin vizyonuna ve hizmet anlayışına duydukları güvenle aramıza katıldı. Onları AK Parti ailesinde görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse

ERDOĞAN'I BİR ŞİİR OKUDU DİYE MAHKEMEYE VERDİLER

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş da, Samsun'un her zaman AK Parti'ye büyük oranda destek verdiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde okuduğu şiir yüzünden, kendisinin de başı kapalı hanımların haklarını savunmak için attığı imzadan dolayı yargılandığını anımsatan Mustafa Elitaş, "Cumhurbaşkanımız, çöplükten geçilmeyen, susuzluktan kıvranan, trafiği perişan çöp dağlarıyla yığılmış toz toprak içerisinde olan bir İstanbul'u mamur bir şehir haline getirdi. Erdoğan'ı hazmedemediler, içlerine sindiremediler. Bir şiir okudu diye. Mahkemeye verdiler" dedi.

Elitaş, şöyle konuştu; "Onlar bu ülkenin sahibi, biz marabaydık. Ne zamana kadar? Erdoğan gelene kadar. Hamdolsun bakın hangi noktadan nereye geldik?"

OYUNLARA ALET OLMAYALIM

AK Partili Elitaş, hukuka saygı duyulması gerektiğine işaret etti. Geçmişte kapatma davasıyla yargılanan partiye karşı CHP yöneticilerinin "şeriatın kestiği parmak acımaz" dediğini aktaran Mustafa Elitaş, "Bugün yargıyı suçlayan, milleti sokağa dökmeye çalışan bir CHP ile karşı karşıyayız" diyerek, CHP lideri Özgür Özel'i daha sorumlu davranmaya davet etti.

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, "Milleti sokağa dökmek doğru bir tavır değil. Onların yaptıkları hesaplara, oyunlara alet olmayalım. Ülkemizde barışı, terörsüz bir Türkiye inşa etmek için çıktığımız bu yolda önümüze engel olmaya çalışanların ekmeğine yağ sürücü hareketler yapmayın. Tüm hemşehrilerimize sükunet ve sağduyu düşer" diye kaydetti.

AK PARTİ'DE KİMSE LİDERİNE KIRILMAZ

AK Parti İl Başkanlığı'nca düzenlenen teşkilat iftar programında konuşan Mustafa Elitaş, AK Parti'nin 'erdemliler hareketi' olarak kurulduğunu, 'vefalılar birliği' olarak devam ettiğini dile getirdi.

AK Parti'de bugüne kadar kırılan ve üzülenlerin olabileceğini ancak kimsenin partisine, liderine kırılmayacağını belirten Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, şunları kaydetti: "14 belediye meclis üyesi kardeşimize AK Parti rozeti taktık. 11'i Yeniden Refah Partisi, 3'ü İYİ Parti'den. Yeniden Refah Partisi'nden gelenler 'yuvaya döndük' dediler. Onlara diyorum ki; baba ocağına, vefalılar, erdemliler hareketine hoş geldiniz, şeref verdiniz."
İl Başkanı Mehmet Köse de, "AK Parti, milletimizin bağrından doğmuş, Türkiye'yi her alanda kalkındıran bir hareket olmuştur. AK Parti olarak, milletimiz için çalışmaya, ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine taşımaya devam edeceğiz" sözlerini kullandı.

Programda teşkilatın bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalar değerlendirilirken, önümüzdeki dönemde Samsun ve Türkiye için atılacak adımlar ele alındı. AK Parti'nin sadece bir siyasi hareket değil, büyük bir aile olduğu vurgulandı.

AK Parti'ye katılan belediye meclis üyeleri
Cevdet Yalçıntaş  - Ayvacık (Yeniden Refah)
Osman Atlı - Kavak (Yeniden Refah)
Mehmet Uyanık - Kavak (Yeniden Refah)
Enver Emeksiz - Kavak (Yeniden Refah)
Fikret Baştan - Ladik (Yeniden Refah)
Ali Ömür - Ladik (Yeniden Refah)
Davut Numanoğlu - İlkadım (İYİ Parti)
Nail Çatal - Vezirköprü (Yeniden Refah)
Salih Gün - Yakakent (İYİ Parti)
Ramazan Çotur  - Bafra (Yeniden Refah)
Öztürk Doğutaş - Bafra (Yeniden Refah)
Kemal Bekar  - Bafra (Yeniden Refah)
Yunus Aydoğan - Bafra (Yeniden Refah)
Mehmet Akkurt – Bafra (Yeniden Refah)