Samsun'da Akıllı Kavşakta Seyirlik Kaos

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce hayata geçirilen 225 milyon lira maliyetli Akıllı Şehir projesi kapsamında yeniden düzenlenen kavşaklarda trafik yoğunluğu arttı, 'seyirlik kaos' meydana çıktı. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce kentte hayata geçirilen 225 milyon lira maliyetli Akıllı Şehir projesinin çalışmaları devam ediyor. Hız sınırı, kırmızı ışık ve yanlış park ihlallerini tespit edecek sistem ile ilgili kent genelinde kavşak düzenleme çalışmaları da sürdürülüyor. Bazı bölgelerde kavşaklar kaldırıldı, trafik akışı yeniden düzenlendi. 

LİMAN KAVŞAĞINDA TRAFİK KEŞMEKEŞİ 

Çalışmalar kapsamında daha önce normal ebatta olan Liman kavşağının boyutu üç katına çıkartıldı, girişte Atatürk Bulvarı'nın gidiş-geliş yönündeki yolda meydana gelen daralma nedeniyle trafik yoğunluğu arttı. Kavşak dönüşlerinde ise metrelerce araç kuyruğu oluştu. 

SÜRÜCÜLER İSYANDA 

100. Yıl Bulvarı üzerindeki Gençlik Parkı girişindeki kavşakta çalışmalar kapsamında kaldırıldı. 2. Bulvar Yolu'ndan Liman Mahallesi istikametinden 100. Bulvarı'na inenler ve bulvarı kullananlar yeni düzenleme nedeniyle trafik yoğunluğunun ortasında kendini buldu. Sürücüler yaşanan trafik yoğunluğuna isyan etti. Sürücüler, "Böyle saçma bir uygulama olabilir mi? Küçük liman kavşağını üç katına çıkarıyorsunuz, yolları daraltıyorsunuz var olan kavşakları tuhaf şekilde yeniden düzenliyorsunuz. Bundan kimsenin haberi yok. Böyle bir anlayış olabilir mi? Yapılan uygulama ile trafik yoğunluğunu 3 katına çıkardınız tebrikler. Akıllı şehirmiş "ifadelerini kullandı. 

Akıllı kavşakta son durum 

Liman ve Gençlik Parkı kavşaklarında yapılan Akıllı Kavşak düzenlemesi sonrası, trafik yoğunluğu 3 katına çıktı. Sürücüler isyan etti.  Liman Kavşağı'nın iç kavşakta  trafik yoğunluğu arttı.  Zekeriya FIRAT