Samsun'da Anakent Otopark ve Meydan Projesi Yüzde 70 Tamamlandı

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Anakent Otopark ve Meydan Projesi'nin inşaatı yüzde 70 tamamlandı. 222 araçlık otopark, meydan ve şık bir kafe ile şehre değer katacak olan proje, Nisan ayında tamamlanması hedefleniyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentteki otopark sorununa çözüm getirmek ve yaşam alanlarını artırmak amacıyla başlattığı Anakent Otopark ve Meydan Projesi'nde önemli bir aşamaya ulaştı. Fen İşleri Dairesi Başkanı Nurettin Özbey, projenin şu ana kadar yüzde 70 fiziki gerçekleşme oranına ulaştığını açıkladı.

Bankalar Caddesi ile Kuyumcular Çarşısı arasında eski Anakent İş Merkezi'nin yıkılmasıyla başlayan proje, 222 araç kapasiteli otopark, geniş meydan ve modern bir kafeyi içeriyor. Belediye, sadece otopark değil, aynı zamanda şehre nefes alabilecekleri ferah bir meydan ve şık bir kafe alanı da sunarak projeyi kapsamlı bir yaşam alanına dönüştürüyor.

Fen İşleri Dairesi Başkanı Nurettin Özbey, projenin önemine vurgu yaparak, "Samsun'un ve çevresinin otopark ihtiyacını karşılamak için attığımız adımlardan birisi de bu projedir.

Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 70'leri bulan proje, Nisan ayında tamamlanması hedefleniyor. Samsun'a değer katacak bu projede yer alan otopark, meydan ve kafe ile şehir sakinlerine modern bir yaşam alanı sunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Samsun Anakent Otopark ve Meydan Projesi samsunhaber haber