Samsun'da Artan Yemeklerle Sahipsiz Hayvanlara 190 Ton Mama Üretildi

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi, restoran ve kurumlardan toplanan artan yemekleri mamaya dönüştürerek geçen yıl 190 ton mama üretti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehir genelindeki restoran ve kurumlardan topladığı artan yemekleri mamaya dönüştürerek, sahipsiz hayvanların beslenmesine katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hastane, üniversite, okul gibi yerlerin yemekhanelerinden, restoranlardan artan yemekleri toplayarak özel bir tesis olan mama üretim tesisine getiriyor.

Yapılan açıklamaya göre, bu yemekler belirli aralıklarla gıda laboratuvarlarında kontrolden geçirilerek hayvanlar için gerekli besin ögelerini taşıyıp taşımadığı inceleniyor. Günlük ortalama 500-550 kilogram mama üretilen tesiste, geçen yıl toplamda 190 ton mama elde edildi.

Üretilen mama, Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'nde bulunan kedi ve köpeklere düzenli olarak dağıtılıyor. Veteriner İşleri Şube Müdürü Savaş Kasap, merkezdeki mama işleme tesisinde hayvanların ihtiyaçlarının özenle karşılandığını ve şehrin çeşitli noktalarından toplanan artan yemeklerin bu işlemden geçirilerek kedi ve köpeklere verildiğini belirtti. Kasap, mamaların protein kaynakları, kemik suyu ve çeşitli karbonhidrat kaynaklarını içerdiğini vurgulayarak, şehirdeki birçok kurumdan destek aldıklarını ve hayvanları besleme konusunda önemli bir iş birliği ağı oluşturduklarını ifade etti.

Samsun sokak hayvanları barınak samsunhaber mama