Samsun'da Av Yasağı Öncesi Balık Tezgahları Boşaldı

Samsun'da Av Yasağı Öncesi Balık Tezgahları Boşaldı

TAKİP ET

Samsun'da 1 Nisan'da başlayacak av yasağı öncesi balık tezgahlarında çeşit azaldı. Fiyatlar ramazan dolayısıyla uygun seyrederken, talep ise yüksek.

Samsun’da denizlerde 1 Nisan’da başlayacak av yasağı öncesinde balık tezgahlarında çeşitlilik azalmaya başladı. Sezonun son günlerine girilirken, tezgahlarda kültür balıkları ve buzhaneden çıkarılan palamut, mezgit ve deniz levreği yer alıyor.

BALIKÇILAR SEZONDAN MEMNUN

Samsun’un Saathane Meydanı’nda balıkçılık yapan Mehmet Kılıç, sezon sonuna yaklaşılması nedeniyle balık çeşitliliğinin azaldığını belirtti. Kılıç, "Bu sezon çok bol geçti ve balığa doyduk. Ramazan dolayısıyla talep hala yüksek, fiyatlar da oldukça uygun." dedi.

BALIK FİYATLARI NE DURUMDA?

Av yasağı öncesi tezgahlarda yer alan balıkların fiyatları şu şekilde:

Mezgit: 150 TL/kg

Somon: 200 TL/kg

Palamut: 200 TL/tane

Deniz levreği: 300 TL/kg

Sazan (tatlı su balığı): 120 TL/kg

Alabalık: 200 TL/kg

Ramazan ayının da etkisiyle tüketicilerin balığa ilgisinin sürdüğünü belirten balıkçılar, av yasağı sürecinde kültür balıklarının tezgahlarda yer almaya devam edeceğini ifade etti.

AV YASAĞI 1 NİSAN’DA BAŞLIYOR

Denizlerde av yasağı 1 Nisan itibarıyla başlayacak ve sezon sona erecek. Bu süreçte deniz balıklarının azalması, kültür balıkları ve tatlı su balıklarının ön plana çıkması bekleniyor. Balıkçılar, yasak süresince taze deniz balığı bulmanın zorlaşacağını belirterek, vatandaşları mevcut fırsatları değerlendirmeye çağırıyor.