Samsun'da Balıkçı Barınağı Projesi'nin Yüzde 80'i Tamamlandı

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Mert Plajı'nda devam eden 'Balıkçı Barınağı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı. Samsun'da amatör balıkçıların küçük balıkçı tekneleri için yaşadıkları barınak sorununa çözüm getirmek amacıyla hayata geçirilen projede, toplam 9 bin 300 metrekarelik alanda 126 barınağın inşa edilmesi planlanıyor.

Projenin yüzde 80'lik kısmının tamamlanmasının ardından, amatör balıkçılar modern barınaklara kavuşacak.

Proje hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Nurettin Özbey, “Samsun’da amatör balıkçılık hızla gelişmekte, tekne sayısı artmaktadır. İşte bu gerçekten hareketle Mert Plajı’nda Balıkçı Barınağı Projemizin startını verdik. Çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Projenin yüzde 80’i tamamlandı. İnşallah en kısa sürede burayı hizmete açacağız. Balıkçılarımızı modern barınaklarına kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

Amatör balıkçılar için önemli bir ihtiyaca cevap veren Balıkçı Barınağı Projesi, Samsun'da denizcilik faaliyetlerine katkı sağlamak ve balıkçılıkla uğraşan vatandaşlara daha uygun ve güvenli bir ortam sunmak amacını taşıyor.

 

Samsun balıkçı barınak proje samsunhaber