Samsun'da başkan adaylarının anket tartışması: 'Algı operasyonu yapıyorlar'

TAKİP ET

Samsun'da bir firma tarafından açıklanan anket sonuçları tartışmaları da beraberinde getirdi. CHP SBB Başkan Adayı Cevat Öncü'nün gündeme getirdiği anket sonuçlarına, AK Parti Adayı Halit Doğan, Yeniden Refah Adayı Adem Güney ve Gelecek Partisi Adayı Mustafa Yeşilyurt'tan tepki geldi.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Samsun'da 31 Mart yerel seçimleri öncesi heyecan doruktayken, Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Başkan Adayları, sahada çalışmalarına devam ediyor. Bir anket firmasının açıkladığı anket sonuçları, tartışmaları da beraberinde getirdi. 

CHP SBB Başkan Adayı Cevat Öncü'nün konuyu gündeme getirmesi ve tepki göstermesinin ardından, AK Parti SBB Başkan Adayı Halit Doğan, Yeniden Refah Partisi SBB Başkan Adayı Av. Adem Güney ve Gelecek Partisi SBB Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt'tan tepki geldi. 

DOĞAN: ALGI OPERASYONU MU?


 
AK Parti SBB Başkan Adayı Av. Halit Doğan, "Biz sahadayız. Gerçek anketi vatandaşlarımızın gözünün içine bakarak görüyoruz.Bizlere ve Cumhur İttifakı'na olan teveccühü sahada birebir yaşıyoruz. Bizim derdimiz Samsun. Samsun sevdamız ve hayalimiz var. Samsun'u daha ileriye taşıyacak projelerimizle, gerçek belediyeciliği Türkiye'ye göstereceğiz. Birileri anket yaptırıyor. Algı operasyonu mu yapıyorlar anlamıyorum ama, ben bir anket yaptırmıyorum. Gerçek anket sahadadır. Biz sahadayız "dedi. 

GÜNEY: YEREL SEÇİMLERE DAMGA VURACAĞIZ

Yeniden Refah Partisi SBB Başkan Adayı Av. Adem Güney ise, açıklanan anketlerin gerçeklik payı olmadığını söyledi. Güney, "Biz halkın içindeyiz. Yıllardır çözülemeyen sorunları görüyoruz, çözüm önerilerimizi anlatıyoruz. Biz Samsun'un insanıyız. Bu kente sevdalıyız. Başkalarının ne amaçla yaptırdığını bildiğimiz anketleri dikkate almıyoruz. Yeniden Refah Partisi, bu yerel seçimlere damga vuracaktır "dedi. 

YEŞİLYURT: ANKETLERİN BİLİMSEL YANI KALMADI

Gelecek Partisi SBB Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt ise, yapılan anketlerin toplum mühendisliğinin bir parçası olduğunu söyledi. Anketlerin bilimsel bir yanı olduğunun altını çizen Yeşilyurt, "Anketlerin son dönemde bilimsel yanı ortadan kalktı. 3 bin kişinin kanaatini bir kente yansıtmak yanlıştır. Biz sahadayız. 350 bin vatandaşımızla görüştük, sonuç ortada. SBB'den yaka silken çoğunlukla karşı karşıyayız. Bu anketler, halkın iradesine haksızlıktır. Bunlar ücrete göre yapılan anketlerdir. Dikkate almıyoruz. Biz çalışmalarımızı sahada anlatıyoruz "dedi. 

samsun siyaset halit doğan adem güney mustafa yeşilyurt ak parti yeniden refah partisi gelecek partisi