Samsun'da Başkan Mustafa Demir'in yerine aday yağdı

Samsun'da Başkan Mustafa Demir'in yerine aday yağdı

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in aday yapılmayacağı yolundaki söylentiler, Büyükşehir için adeta aday yağmuruna dönüştü. Trabzonlu bir gazeteci bir çok ilin belediye başkan adaylarını yazarken, AK Parti'nin SBB Başkan Adayı Fuat Köktaş'ın olacağını öne sürdü.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde başkan aday adayı olmak isteyenlerin başvurularını AK Parti almaya başladı. AK Parti'de daha önce 17 Kasım'a kadar devam edeceği açıklanan yerel seçimlere yönelik aday adaylığı başvurularının 22 Kasım'a kadar uzatıldığı duyuruldu. Teşkilat temayül yoklamasının ise 26 Kasım Pazar 10.00-16.00 arasında elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Kamudan istifa edecekler için süreç 1 Aralık'ta sonra erecek. 

AK PARTİ'DE ADAYLIK YARIŞI NEFES KESECEK 

AK Parti'de mevcut ve eski belediye başkanları ile eski mevcut vekillerin isimleri Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB)için geçiyor. SBB'yi yakından tanıyan Necati Alkan AK Parti'den aday adaylığını açıklamıştı. Havza Belediyesi eski Başkanı Murat İkiz'de 'bende varım' diyerek SBB Başkan Aday Adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti eski Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Akif Çağatay Kılıç ve Hasan Basri Kurt, SBB Başkanı Mustafa Demir, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Atakum Belediyesi eski Başkanı Adem Bektaş, İlkadım Belediyesi eski Başkanı Erdoğan Tok, Çarşamba Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Dündar'ın isimleri SBB Başkan Aday Adaylığı için geçiyor. 

VALİ OSMAN KAYMAK'TA KULİSLERDE GEÇİYOR 

SBB'de SASKİ Genel Müdürlüğü ve Genel Sekreterlik yapmış Coşkun Öncel'in SBB Başkan Aday Adaylığı için isminin gündeme gelmesinin ardından Samsun eski Valisi Osman Kaymak'ında AK Parti'den SBB Başkan Aday Adayı olacağı ve yakın çevresi ve Bayburtlular Derneği ile bu dileğini paylaştığı öne sürüldü. 
Samsun Termeli olan ve İstanbul'da Avukatlık yapan Yaşar Baş'ında ismi, SBB Başkan Aday Adaylığı için geçiyor. 

GAZETECİ DİYADİN PAYLAŞTI 

SBB Başkanı Mustafa Demir’in aday yapılmayacağı yolundaki siyasi kulislerde geçen 
söylentiler, Büyükşehir Belediyesi için adeta aday yağmuruna dönüşürken, Trabzonlu gazeteci Osman Diyadin'in paylaşımı siyasi kulislerde yanku buldu. Diyadin kulis bilgisine dayandırdığı paylaşımında birçok ilin AK Parti belediye başkan adayını sıraladı, AK Parti eski Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın SBB Başkan Adayı olacağını öne sürdü.