Samsun'da bayram tatilinde müzelere yoğun ilgi

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundaki müzeler, 2024 yılının ilk 3 ayında 42 bin kişiyi ağırlarken, 9 günlük bayram tatilinde ise 23 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Bu müzeler arasında Bandırma Gemi Müzesi, Amazon Köyü, Panorama Samsun, Havza Atatürk Evi ve Bafra Tütün Müzesi bulunuyor.

Bandırma Gemi Müzesi ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi, yılın ilk çeyreğinde 21 bin 104 kişi tarafından ziyaret edilirken, bayram tatilinde ise 16 bin kişiyi ağırladı. Müze, Bandırma Vapuru'nun birebir replikası olan ve Atatürk'ün 18 silah arkadaşıyla Samsun'a geldiği gemiyi ziyaret edenlere Milli Mücadele döneminden izler sunuyor.

Bafra Tütün Müzesi ise Türkiye'nin ilk tütün müzesi olma özelliği taşıyor. İlk 3 ayda 4 bin 520, bayram tatilinde ise bin kişi tarafından ziyaret edildi. Müzede çeşitli tütünler, balmumu heykeller ve tütün işleme makineleri sergileniyor.

Amazon Köyü, yılın ilk çeyreğinde 9 bin 636 kişi tarafından, bayram tatilinde ise 3 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Amazon kadınların günlük yaşamlarından kesitleri yansıtan müze, 28 Amazon kadın heykeli ve kullanılan eşyalarıyla ilgi görüyor.

Panorama Samsun, Türkiye'nin en büyük yağlı boya tablosuna ve dijital gösteri merkezine sahip. İlk 3 ayda 3 bin 280, bayram tatilinde ise bin kişiye hizmet verdi.

Havza Atatürk Evi ise Kurtuluş için İlkadım'ın atıldığı yılları yaşamak isteyenlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir yer. İlk 3 ayda 3 bin 443 kişi, bayram tatilinde ise 2 bin kişi ziyaret etti.