Samsun'da Bayram Tatilinin Ardından Hastanelerde Yoğunluk

TAKİP ET

Samsun'da 9 günlük bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte hastanelerde yoğunluk yaşanıyor. Randevularını bayram sonrasına alan vatandaşlar, mesaiye başladığı ilk gün olan 15 Nisan Pazartesi günü, hastanelere akın etti.

Ramazan Bayramı tatilinin sona ermesiyle, özellikle devlet hastanelerinde polikliniklerde hasta yoğunluğu arttı. Bazı vatandaşlar poliklinik ve hastane koridorlarında sıra beklerken, bazıları ise hastane bahçesinde randevu saatini bekledi.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) tarafından hastalara gönderilen SMS’lerde, iptal edilmeyen randevulara gidilmemesi uyarısında bulunuluyor. 15 gün boyunca randevusuna gidilmeyen klinikten randevu önceliğinin kaybedileceği hatırlatılırken, randevuya gelip gelmeme durumu da bir gün önceden teyit ediliyor.

Vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminde yaşanan bu yoğunluk, hastanelerdeki çalışma düzenine ve sağlık sisteminin etkinliğine dair göstergelerden biri olarak dikkat çekiyor.

Ramazan Bayramı tatilinin sona ermesi Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) hastanelerde yoğunluk samsun samsunda hastanelerde yoğunluk samsun haber gündem haber