Samsun'da Bir Hemşire, Astronot Alper Gezeravcı'nın Annesi İçin Türk Bayrağı Dokudu

TAKİP ET

Samsun'da görev yapan bir hemşire, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın annesine hediye etmek üzere kilim dokuma tekniği ile Türk bayrağı yaptı. 18 günde tamamlanan bayrak, duygu dolu anlara sahne olacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen Halı Kilim Kursu'na katılan 44 yaşındaki hemşire Yasemin Ateş, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın annesi Sıddıka Gezeravcı'ya özel bir hediye yapmaya karar verdi.

Ateş, kilim dokuma tekniği kullanarak 18 günde Türk bayrağı yapmayı başardı. Hem kurs sırasında hem de evinde çalışarak tamamlanan bayrak, Astronot Alper Gezeravcı'nın annesine iletilmek üzere çerçeveletildi.

Yasemin Ateş, projenin arkasındaki duygusal motivasyonu şu şekilde ifade etti: "Türk bayrağı dalgalanırken hep duygulu izlemiştim. Alper Gezeravcı ile aynı yaşlarda olmama rağmen, onun annesinin yerinde hissettim kendimi. Sanki o çocuk benim çocuğum olsaydı nasıl hissederdim diye düşündüm."

Bayrağın üzerinde kilim tekniği ile çalışılarak yapılan hilal ve yıldızın keçe ile tamamlandığı belirtildi. Hemşire Ateş, bayrağın tamamlanmasının ardından annesi Sıddıka Gezeravcı'ya ulaştırmayı beklediğini ifade etti.

Projeyi tamamlayan Yasemin Ateş, duygu dolu bir şekilde, "İnşallah yerine ulaşacak" dedi.

Samsun hemşire türk bayrağı dokuma astronot gezeravcı