Samsun'da 'Bir Napoli Akşamı' Piyanolu Konser

TAKİP ET

Samsun Devlet Opera ve Balesi'nce sahnelenecek olan 'Bir Napoli Akşamı' isimli konser, 16 Mart Perşembe günü saat 20.00'de Zehra Yıldız Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak.

Tarihin, müziğin, sanatın en önemli merkezlerinden İtalya'yı ve onu çevreleyen Akdeniz kültürünü en güzel yansıtan kentlerden biri olan Napoli, Napoliten şarkı türünün doğduğu yerdir.

Kökeni 800 yıl kadar öncesine uzanan İtalyan halk şarkısı olan Napolitenler, 1835’te Napoli’de başlayan ve günümüzde hâlâ devam eden Piedigrotta Müzik Festivali sayesinde gelişerek hafızalardan silinmeyen klasiklere dönüşür.

DEV İSİMLER SAHNEDE

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin 16 Mart Perşembe akşamı müzikseverlerle buluşturacağı “Bir Napoli Akşamı” konseri “O Sole Mio”, “Santa Lucia”, “Con te partiro”, “Parla Piu” gibi hafızalardan silinmeyen klasiklere yer veriyor. Metin Bayram tarafından sahnelenen konserde sanatçılara piyanoda Diego Moccia eşlik ediyor. Sanatçılar mezzosoprano Polen Yağmur Arslan, soprano Fatma Hande Kocatürk, tenorlar Metin Bayram, Ulaş Kocatürk, Halil Kaplan, Yunus Emre Kemal Sönmez ve bariton Yağmur Oksayoğlu'na keman sanatçısı Yusuf Tenşi eşlik ediyor. 

Feride SEZGİN

16 Mart 2023 Perşembe akşamı saat 20.00’de Zehra Yıldız Salonu’nda 1 bölüm olarak gerçekleşecek konserinbiletleri, biletinial internet sitesinden ve Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden alınabilir.